התפטרות לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לאחר חופשת לידה
    רוני
    17/10/2007

אני עובדת במקום עבודתי שנתיים וחצי. ב - 29.7.07 יצאתי לחופשת לידה עד לאמצע חודש נובמבר. בתחילת חודש יולי שיניתי את מקום מגוריי מרמת גן לנתניה. מקום עבודתי בקרית אונו. מעבידיי מודעים לשינוי. מאחר ואין לי רכב פרטי ועלי לקחת שלושה אוטובוסים מביתי לעבודה, ומאחר ויום עבודה כזה עשוי לגזול כ - 12 שעות ביממה, האם התפטרות במקרה זה לצורך טיפול בילד תיחשב מוצדקת הן לצורך קבלת פיצויים והן לצורך קבלת דמי אבטלה?
    מהאתר של ביטוח לאומי הבנתי כי התפטרות לאחר חופשת לידה במקרה של מרחק רב מהבית לעבודה תיחשב מוצדקת לצורך קבלת דמי אבטלה מיידית ללא צורך בהמתנה של 90 יום.
    "מרחק רב" נקבע עפ"י ספר המרחקים של המשרד לתשתיות לאומיות. האם המרחק בין נתניה לקרית אונו נחשב ככזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה

עו"ד אילן קמינצקי
    20/10/2007

את זכאית לעזוב את העבודה בתוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד ולקבל פיצויי פיטורים.
    לפיכך והיות ואני מבין משאלתך שהסיבה לפיטורין הינה לצורך טיפול בילד, תהיי זכאית לפיצויים ללא קשר לשינוי מקום המגורים.
    לגבי דמי אבטלה- במידה והסיבה להפסקת העבודה הינה מקום המגורים ואת מעוניינת לחפש עבודה במקום קרוב יותר למקום המגורים, יתכן כי ביטוח לאומי יכיר בזכאותך לקבל דמי אבטלה החל מהיום הראשון ולא לאחר 90 יום. יחד עם זאת יש להביא נושא זה באופן מפורט מול הביטוח לאומי תוך מתן דגש כי את מעוניינת לעבוד אולם העבודה במקום הנוכחי אינה אפשרית מבחינתך (לאור מקום המגורים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו