פיצויים והתפטרות... מבקשת שתענו....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיצויים והתפטרות... מבקשת שתענו....
    אליס
    24/03/2010

במכתב שקיבלתי מביטוח ליאומי הנני זכאית לחופשת לידה עד אמצע חודש מאי (חופשה בתשלום כלומר 14 שבועות)
    השאלה שלי האם חייבים לצאת לחופשת לידה של חצי שנה עפ"י החוק החדש?
    האם שלושה חודשים שלא בתשלום (שנוספו עפ"י החוק החדש) נכנסים לותק??
    הנני רוצה להתפטר לצורך טיפול בילד... כמה זמן לפני סיום חופשת הלידה אני צריכה להודיע למעסיק שלי שהנני מתפטרת?
    האם מספיק לכתוב למעסיק שהנני מתפטרת לצורך טיפול בילד וזהו?
    המעסיק תוך כמה זמן מיום הודעת הפיטורים מחוייב לשלם את הפיצויים??
    אם אני עבדתי 14 חודשים ללא חופשת לידה, על כמה חודשים אקבל פיצויים?
    האם הנני יכולה לחתום ישר הבטחת הכנסה מבלי לחתום אבטלה לאחר הפיטורין בעקבות שהנני אם חד הורית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד - מורחב

עו``ד ליאת שטיין
    31/03/2010

אליס שלום,
    החוק נכנס לתוקפו רק ביום פרסומו, קרי 17.03.10, ולא לפני.
    ממילא התקופה שמעבר ל 14 שבועות מהווה חל"ת ולא נצברות בה זכויות.
    לעניין ההתפטרות - תוכלי להתפטר לצורך טיפול בילד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עקב כך (עד 9 חודשים מיום הלידה, בין אם שבת לעבודה ובין אם לא). בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
    פיצויי פיטורים יש לשלם תוך 15 ימים מיום סיום יחסי עובד-מעביד.
    לעניין דמי האבטלה - לעניין זה אינך נחשבת בדין מפוטר (למעט חריגים) אלא כמתפטרת לכל דבר ועניין, ומשכך יהיה עלייך להמתין תקופה בת 90 ימים רק לאחריה תהיי זכאית לקבל את הגמלה (בכפוף להתקיימות כל יתר התנאים לזכאות), כאשר חשוב להדגיש כי עלייך להתייצב בלשכה מייד עם סיום יחסי העבודה על מנת שמניין הימים יחל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו