מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניצול ימי מחלה בתקופת ההריוןjdh,31/03/2010
שלום.
אני בחודש הרביעי, הריון ראשון, עם תאומים. אני עובדת באותו מקום כבר 9 שנים, עבודה במשמרות, כולל משמרות ערב.
יש לי כ- 90 ימי מחלה צבורים. במקום עבודתי נוהגים לשלם שכר מלא כבר מיום המחלה הראשון.
יש לי 2 שאלות:
1. האם מותר להכריח אותי במשמרות ערב בין השעות 19:00 ל- 24:00:
2. האם אוכל לממש את ימי המחלה שלי או שישנן הגבלות כלשהן? האם אישור מחלה מרופא משפחה מספיק או שיש צורך באישורים "מיוחדים"?
אודה לתשובתך, חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה במשמרות לילה וימי מחלה
עו``ד ליאת שטיין01/04/2010חגית שלום,
מאם לתאומים בעצמי אני שולחת לך מזל טוב ענק...
1. לעניין משמרות לילה - עבודת לילה מוגדרת בחוק כעבודה ששעתיים ממנה הן בין השעות 22:00-06:00. עקרונית, מעסיק אינו רשאי להעסיק עובדת החל מהחודש החמישי להריונה בשעות נוספות ולילה וכן אינו רשאי להעסיק אותה בשעות המנוחה, כפי שהן מוגדרות בחוק, אלא בהסכמתה המלווה באישור רפואי.
2. מאחר ומדובר בימי מחלה, הרי שאין צורך באישור "מיוחד", בניגוד לקבוע לעניין שמירת הריון, ובעבר אגב המוסד לביטוח לאומי אף חייב את הנשים למצות את ימי המחלה שלהן טרם היתה קמה להן הזכאות לגמלת שמירת הריון, כך שאין מדובר בדבר חריג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)