שמירת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון
    רעות
    15/04/2010

שלום רב:
    אני עובדת כשכירה בהוט מנובמבר 2008 במשכורת ממוצעת 3500-4200 חודש העבודה האחרון המלאה שהיה לי הוא דצמבר עליו קיבלתי שכר ב 10/1 3600 מתחילת ינואר אני בחופשת מחלה על חשבוני(לא שמירת הריון)התחיל מהקאות מרובות ואשפוז אח"כ דימומים בהריון זריקות ובעיות גב (סובלת מפריצת דיסק בחוליות עמ"ש תחתון גבי מלפני ההריון שכעת החמיר מאוד).. עד היום הייתי בחופשת מחלה ושולם לי סכ"ה 700 ש,ח מהמעסיק ימי מחלה שלי. כעת הרופא המליץ על שמירת הריון. הבעיה היא שבשמירה מסתכלים על 3 חודשי שכר שקדמו לשמירה כלומר בדיוק החודשים בהם הייתי במחלה ולא קיבלתי שכר. נאמר לי כי יש מקרים יוצאי דופן וכי עלי לרשום הצהרה ולבקש שיתחשבו בי ויסתכלו על 3 ח' מלאים שקדמו לחופשת מחלה. השאלה היא אם הם אכן מתחשבים לפי הניסיון שלך או שיקטינו ראש ויסתכלו על 3 חודשי המחלה וכך לא אקבל כל שכר? ואם בכלל במצבים כאלה יש סיכוי שלא יאשרו את השמירה כי לא מדובר בסיכון חלילה לעובר אלא יותר לגב שלי שהחמיר מאוד עקב ההריון?? ואם עניין דמי הלידה יחושב עי"פ איזה שכר?
    אודה מאוד לתשובתך מודאגת מאוד,סובלת מהריון לא קל אך גם לא יכולה להישאר ללא שכר, אודה אם תכווני אותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• חשוב שמירת הריון במקרה של הפחתת שכר

עו``ד ליאת שטיין
    18/04/2010

רעות שלום,
    באופן עקרוני חישוב שמירת ההריון ייעשה על פי שלושת החודשים המלאים האחרונים לעבודתך, אולם בהחלט קיים סיכוי כי מלחמה מתאימה בעניין זה מול המוסד לביטוח לאומי עשוייה להביא לתוצאה כי יתחשבו בשכרך הקודם טרם ההעדרויות וההפחתות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו