פיטורין בטיפולי פוריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין בטיפולי פוריות
    טל
    21/04/2010

שלום,

שמי טל ואני נמצאת 11 חודשים במקום עבודתי

לפני חודש המעסיק שלי הודיע על תקופה של קיצוצים אשר במסגרתם הוריד אותי לחצי משרה וקיצץ את שכרי.

באותה השיחה סיפרתי לו שאני עוברת טיפולי פוריות וביקשתי ממנו שיתחשב בי, הוא טען שאינו יכול לשלם לי כפי ששילם לי עד כה ושהאפשרות הנוספת שעמדה בפניו היא לפטר אותי ולכן אני בעצם צריכה להודות לו.

מכיוון שאני במהלך טיפולים לא הייתה לי ברירה אלא לקבל את הקיצוץ "ולהודות" לו על זה שלא פיטר אותי.

הקיצוצים עדיין ממשיכים ואני עדיין חוששת למקומי בחברה. האם החוק מגן עלי מפיטורין במהלך טיפולי פוריות? האם החוק מגן עלי גם במקרה שהחברה בקיצוצים?

האם מותר למעסיק לפגוע בתנאים שלי במהלך טיפולים?

אודה לתשובה בהקדם
    תודה רבה, טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בטיפולי פוריות

הוספת תגובה

• ההגנות בטיפולי פוריות

עו``ד חן שטיין
    24/04/2010

טל שלום,
    ניכר בשאלתך כי אינך בקיאה מספיק בהגנות להן את זכאית, וחבל, שכן גם הפגיעה בשכרך וקיצוץ המשרה היו אסורים בנסיבות.
    על המעסיק חל איסור לפטר אותך עקב הטיפולים, אולם תנאי ראשון לתחולת ההגנה הינו העדרות לצורך הטיפולים. כך, תחול עליך הגנה החל מיום ההעדות לצורך הטיפולים משך 150 ימים לאחר מכן (מובן שאם תיכנסי להריון מהלך תקופה זו, תורחב ההגנה בהתאם לכך).
    כל פגיעה בתנאי העסקתך ו/או פיטוריך - טעונים היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
    תוכלי לקרוא פרטים נוספים על נושא זה במאמר בעניין זה באתרי.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו