פיטורין לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין לאחר חופשת לידה
    אושרת פלדמן/
    22/04/2010

שלום,
    אני בחודש השישי להריוני וכבר הובהר לי כי נמצא מחליף אשר ישאר כאן ושאני לא אחזור לעבוד במקום הנוכחי.
    כמו כן מסר המעסיק כי ידוע לו ש"פ חוק חייב להחזיר אותי לעבודה ושאין לי מה לדאוג כנגד הוא ישלם לי עבור ימים אלה .
    רציתי לדעת - כפי שציין אמור להחזיר אותי ל- 45 יום (או לשלם עבוא ימים אלה) אבל האם רק בתום ה- 45 יום אמור להוציא לי מכתב פיטורין של 30 יום או שזה "יושב" בחפיפה על אותם ימים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• מציאת מחליף ואי השבת בפועל לעבודה

עו``ד חן שטיין
    24/04/2010

אושרת שלום,
    עקרונית - בכך המעסיק כבר עובד על החוק, שכן הראציונל הוא השבת העובדת בפועל למקום עבודתה.
    זאת ועוד, החוק תוקן מזמן, והוא עומד על 60 ימים ולא 45 ימים כבעבר.
    מכל מקום, ימים אלה לא יכולים לחפוף את 30 ימי ההודעה המוקדמת, אלא מצטרפים אליהם.
    מידע נוסף בעניינים אלה, תוכלי לקרוא באתר האינטרנט שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי השבה לעבודה לאחר לידה

אושרת פלדמן/
    03/05/2010

תודה על תשובתך, ואני מבינה ממנו שהוא יודע כי הוא אינו פועל ע"פ החוק שכן בשיחה שהיתה אמר שעדיין שום דבר לא בטוח- מאוד תלוי באם המחליף יספק את "הסחורה" שכן יקבל שכר ותנאים הרבה יותר גבוהים , אבל לא זה מה שמעניין אותי:
    תאריך הלידה המשוער שלי הינו 26/7/2010
    המחליף מגיע כבר ב- 15/5/2010 - בכדי שלא יפספס את אותו עובד שבחר .
    זה אומר שלפחות חודשיים יהיה פה אדם שמתוך הכרות עם המעסיק שלי יעביר אליו עבודה שאני אמורה לעשות ואני מניחה שאני דיי ינוטרל , האם יש לי מה לעשות בנידון שכן ממש לא מתאים לי לשבת כאן במשך חודשיים 8 שעות ביום ולא לעשות כמעט כלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לאושרת

עו``ד חן שטיין
    04/05/2010

בהחלט.
    ניתן להוציא מכתב התראה מתאים מעו"ד על מנת למנוע מצב של התעללות בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו