מכתב למעביד על מועד חזרה לעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכתב למעביד על מועד חזרה לעבודה
    אורית
    23/10/2007

שלום רב,
    ילדתי לפני כשישה שבועות. אני מתכננת להוסיף עוד כשבועיים, ע"ח ימי חופש, לחופשת הלידה לה אני זכאית עפ"י חוק. המנהלת שלי ביקשה ממני מכתב התחייבות לזרה לעבודה ובו עלי לציין את תאריך חזרתי לעבודה. היא ציינה כי עלי להעביר מכצב זה תוך שבועיים (עד כחודשיים לאחר הלידה)
    יש לציין כי אני עובדת באותו המקום מזה שנתיים וחצי ובעלת קביעות (עובדת מדינה). אין לי בעיה לכתוב את המכתב אך ברצוני לדעת האם הוא חוקי.
    תודה מראש
    אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מכתב על מועד חזרה לעבודה

עו"ד זיוה אופק
    24/10/2007

אין הוראה חוקית המחייבת או שוללת מכתב כזה. נראה לי מתקבל על הדעת שהמעסיק ירצה לדעת לאן פני הדברים מועדים ויבקש, ויקבל את המידע.

עם זאת חשוב לציין במכתב כזה שאין בעצם המכתב כדי לוותר על כל זכות חוקית שיש לך.

לפי החוק אם ברצונך להתפטר עלייך להודיע למעסיק רק חודש מראש וכך גם לגבי חל"ת. אין סיבה לוותר על הזכות החוקית הזו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה.

אורית
    24/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו