פיצויים לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיצויים לאחר לידה
    שלי
    24/10/2007

עבדתי שנתיים וחצי במקום עבודה. אני כבר 4 חדשים בחופשת לידה ואינני מתכוונת לחזור
    בשל המרחק והמשמרות ובשל רצוני לגדל את בני. ביקשתי שיפטרוני משום שאני זקוקה לדמי האבטלהמבלי לחכות 90 יוםאך סרבו ואני יודעת שאין הם חייבים. שאלתי מה כדאי לעשות?
    לכתוב שאני רוצה להתפטר? לבקש הארכת החופשה כדי שזו תחשב לשם קבלת הפיצויים?
    או אם ישנה עצה טובה יותר?

האם לאם לא נשואה ישנה זכות בכל הנוגע לזרוז הפיצויים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים לאחר לידה

הוספת תגובה

• פיצויים לאחר לידה

עו"ד זיוה אופק
    24/10/2007

הדרך הטובה ביותר היא להבהיר למעסיק שאת מתפטרת לצורך טיפול בילדך. במצב זה הוא חייב ממילא בתשלום פיצויי פיטורין ובמקרה שלך זה כמעט מכסה את 90 הימים שאת צריכה.

בנוסף ייתכן שהמעסיק לא יסרב לתת לך מכתב פיטורין אם הוא ידע שממילא הוא חייב לך פיצויי פיטורין.

לגבי אם לא נשואה: אין זכאויות מיוחדות לאם לא נשואה בענייני פיצויי פיטורין אולם אם מדובר באם חד הורית (שאין לה ידוע בציבור) לילד עד גיל שנתיים, הרי שהיא זכאית להבטחת הכנסה מהמוסד לביטוח לאומי אף ללא נסיון למצוא עבודה (בהנחה שהיא עומדת בתנאי הזכאות האחרים). ייתכן ששווה לשקול להגיש תביעה כזאת בנוסף לתביעה לדמי אבטלה אם רלוונטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו