זכאות לדמי אבטלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכאות לדמי אבטלה?
    דקלה
    24/10/2007

בוקר טוב, רציתי בבקשה לקבל ייעוץ בנוגע לזכאות בדבר קבלת דמי אבטלה והאם ש סיכוי שאקבל לפי נתנונים אלו.
    בחודש ינואר לשנת 06 התחלת מקום עבודה חדש.
    עבדתי ברציפות עד חודש נובמבר לשנת 07 ובו טסתי לארה"ב לחודש וחצי(ללא תשלום)
    ז"א עבדתי יומיים בחודש נובמבר, ולאחר מכן חזרתי לעבודה ביואר. עד אוגוסט עבדתי ויצאתי לחופשת לידה(ילדתי ב 12.8.07) הסיכום מול המעביד היה חופשה ללא תשלום אך לכשחזרתי לרץ הבנתי כי הוא "פיטר" אותי והחזיר אותי לעבודה... לא היה לי ברירה אלא לחזור(מכיון שהייתי בהריון ולא היה מצב למצוא משהוא חלופי. שאלותי הן:
    1. האם יש לי סיכוי כי דמי אבטלה במשל שלושה חודשים ? אין לי אפשרות לחזור לעבודה מכיון שהחברה בה עבדתי עברה מקום(כיום הרבה יותר רחוק ממקום מגוריי,שגם אני עברתי דירה,
    ואני רוצה להיות עוד עם בני(עד גיל חצי שנה) בשל ההנקה.
    2. אם כן מה עליי לעשות? לבקש מהמעביד מכתב פיטורים? ואז מה לעשות? איך בכלל חותמים בלשכה? אני ממש לא מבינה בעניינים אלו. והייתי שמחה לקבל הכוונה.
    לפי התאריך שציינתי מתי עלי לגשת ולהתחיל עם התהליך? שווה להאמץ ולכתוב מכתבים במדת הצורך או שאין סיכוי?
    תודה על התשובה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לדמי אבטלה?

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה

עו"ד אילן קמינצקי
    28/10/2007

הפסקה של חודש וחצי אינה פוגשת ברצף בעבודה
    לפיכך ובמידה ותקבלי מכתב פיטורין מהמעביד תהיי זכאית הן לפיצויי פיטורין והן לדמי אבטלה החל מהיום הראשון.
    גם במידה ותתפטרי מעבודתך לצורך טיפול בילד תהיה זכאית לפיצויים אף כי דמי אבטלה תקבלי רק לאחר 90 יום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובה...

דקלה
    28/10/2007

ראשית תודה רבה על המענה המהיר!
    1.בכל אופן לפני שאני מבצעת שיחה עם הבוס, עלי לבקש ממנו לפתר אותי ואם לא יסכים אז להתפתר מעצמי? במידה ויאלץ להתפטר עלי לציין במכתב כי אני לא אשוב לעבודה מכיון שאני מעוניינת להשאר עם הילד?או לטעון כי המרחק לעבודה מקשה עלי...(כפי שציינתי הם וגם אני התרחקנו).
    2.לגבי הפיצויים, עלי להודיע להם כי אני זכאית לפיצויים או שהם יודעים???יש סיכוי שלא יסכים לתת לי פיצויים?
    זו באמת שאלה מוזרה מכיון שהמנהל שלי בשיחה אחרונה טען כי חתמתי על התפטרות ולפיכך
    החלתי לעבוד בחברה כעבדת חדשה בעלת זכויות שונות,כשל עובדת חדשה.ולא ותיקה.
    בכל זאת עבדתי במקום העבודה שנה וחצי.....

תודה רבה על הסבלנות....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו