פיטורין לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין לאחר חופשת לידה
    מירב
    09/05/2010

שלום,
    חזרתי לעבודתי לאחר שהארכתי את חופשת הלידה בחודש(אני עובדת כ-5 שנים).לאחר כשלושה שבועות שחזרתי לעבודה נסגר מקום העבודה.כל העובדים קיבלו הודעה מוקדמת של חודש ימים.מנהלת משאבי האנוש הסבירה לי כי על מנת שפיטורי יכנסו לתוקף הם ביקשו אישור לפיטורין ממשרד התמ"ת.
    שאלתי היא: כמה זמן לוקח לקבל אישור זה?
    כמו כן במקום עבודתי נהוג לשלם בגין שעת הנקה עד שהילד מגיע לגיל 7 חודשים,אולם לפי מה שקראתי מרגע חזרתי מחופשת הלידה על המעסיק לספור 4 חודשים,מה נכון? והאם יש קשר להארכת חופשת הלידה,שמא צריך לספור מסיום חופשת הלידה המקורית ולא בפועל?
    במידה ואכן אפוטר האם המעסיק צריך לפצות אותי בגין החודשים בהם אני "מפסידה" את שעת ההנקה?(מקובל שאם לא מנצלים את השעה הזאת ניתן לפדות אותה בכסף...)
    תודה,אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• למירב

עו``ד ליאת שטיין
    09/05/2010

מירב שלום,
    ההליך בפני הממונה אורך לכל הפחות כחודשיים לערך, למעט חריגים.
    לעניין שעת ההנקה - יש לפעול כחוק (4 חודשים מתום חופשת הלידה), ואין זכות לפדות שעה זו בכסף, אלא באישור המעסיק בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו