מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמי לידהיעל10/05/2010
שלום,
אני עצמאית, ויש לי כמה שאלות:
1. האם דמי הלידה משולמים מיום הלידה 14 שבועות אחורה או מה 1 לחודש של חודש הלידה 14 ששבועות אחורה?
2. רו"אח שלי הסביר לי שדמי הלידה לעצמאית משולמים לפי המקדמות שאני משלמת.
המקדמות = הכנסות פחות הוצאות כלומר שכר נטו. שכירות מקבלות לפי שכר ברוטו.
האם נכון? ולמה ההבדל?
3. כמו כן נאמר לי שבסוף השנה (ינואר) נעשה חישוב מחדש של רווחים לפי השנה כולה ואז ביטוח לאומי לפעמים "מתקזזים" על דמי הלידה שהוענקו. כלומר שאם הרווחים שלי לאחר הלידה קטנים(סביר להניח שיקרה) מצד אחד אני מקבלת החזר על מקדמות גבוהות מידי ומצד שני צריכה להחזיר חלק מדמי הלידה, האם נכון?
תודה מראש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה לעצמאית
עו``ד חן שטיין11/05/2010יעל שלום,
לצערי המידע שקיבלת אינו מדוייק, או שלא הבנת אותו לאשורו -
הסכום הראשוני אותו את מקבלת מהמוסד לביטוח לאומי כעצמאית מחושב על פי המקדמות שלך (המקדמות משולמות על פי השנה הקודמת, לרוב).
את היתרה על פי ההכנסות בפועל תהיי זכאית לקבל לאחר הגשת הדו"ח השנתי, כאשר חישובים מדוייקים תוכלי לבקש מרו"ח במועד הרלוונטי.
אם ההכנסות לאחר הלידה יפחתו משמעותית, והדבר ישפיע על החישוב השנתי וכפועל יוצא גם על ההשלמות לדמי הלידה, הרי שניתן יהיה לבחון טענה כי אין לקחת בחשבון חודשים אלה, אולם יש צורך כמובן להמתין ולראות מה ילד יום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)