התפטרות בעקבות סיום שעה ההנקה+הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות בעקבות סיום שעה ההנקה+הריון
    אפרת
    11/05/2010

צהריים טובים. שמי ענת ואני אמא לתינוק בן שבעה חודשים. אני עובדת כרגע עד השעה 16:00 בזכות שעת ההנקה אבל בסוף החודש אני אמורה לחזור לעבוד עד השעה 17:00. אני עובדת בחברה החל מינואר 2009. היום גיליתי שאני בהריון בשבוע 7, ועתידה ללדת בעז"ה ב 1.1.2011.
    שאלותיי הן: במידה ואתפטר (אין לי מטפלת משעה 07:00 ועד 17:30...), האם אהיה זכאית לדמי לידה? (לפי חישוב של 15 חודשים מתוך 22). האם צריך לספור 15 חודשים הסמוכים לתאריך הלידה או 15 חודשי-עבודה מתוך 22 החודשים האחרונים? אני מעוניינת לעבוד רק עד שעה 16:00 אבל רוב הסיכויים שהמנכ"ל לא יאשר לי ויפטר אותי. ואם אודיע לו על ההריון, הוא בכל זאת יוכל לפטר אותי?
    אנא עיזרו לי, אני לא יודעת מה לעשות....
    תודה רבה מראש,ענת.
    וסליחה על האורך....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך לתשובתה של עו"ד ליאת

אפרת
    13/05/2010

בוקר טוב,
    עו"ד ליאת, אני רוצה להודות לך שחזרת אליי (טלפונית) בעקבות הודעה שהשארתי לך. עזרת לי המון...
    אלא שדבר אחד עדיין לא ברור לי:
    באתר של ביטוח לאומי יש התייחסות ל"יום הקובע" , לעניין חישוב זכאות לדמי לידה:

".....10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע ....":
    "היום הקובע : היום שבו הפסיקה המבוטחת את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה".

אם כך, אין הכוונה היא שהספירה נעשית מרגע שאני מפוטרת, מאז מתחילים לספור את חודשי העבודה לא? (תיזכורת : אני עתידה ללדת בעז"ה בינואר 2011 וכנראה שאפוטר ביוני 2010. אז ממתי נספרים עשרת חודשי הזכאות מתוך ה -14????)

תודה מראש,ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו