דמי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה
    נעמה
    18/05/2010

שלום
    אני סטאזרית לרפואה ובהריון, עד יוני אני עובדת בבית החולים במסגרת 12 חודשי סטאז, ביולי ואוגוסט אהיה מחוץ למסגרת בית החולים בהמתנה לרישיון, ובחודשים אלו אחתום אבטלה.
    בספטמבר ואוקטובר אני חוזרת לעבודה בבית החולים ובנובמבר אני אמורה ללדת.
    במהלך הסטאז אני מרוויחה מעל דמי האבטלה היות ואני עושה הרבה תורנויות, ואילו כשאחזור לעבוד בספטמבר ואילך, אני אהיה אחרי שבוע 20 ולכן אני לא עושה תורנויות ובהתאם השכר שלי יורד בחצי !!!
    רציתי לדעת כיצד יוחשבו דמי הלידה:
    האם יקחו את שלושת החודשים האחרונים שלי: אוגוסט (דמי אבטלה) + ספטמבר (משכורת נמוכה ללא תורנויות) +אוקטובר (משכורת נמוכה ללא תורנויות)
    או יקחו : יוני (משכורת גבוהה עם תורנויות) + ספטמבר (משכורת נמוכה ללא תורנויות) +אוקטובר (משכורת נמוכה ללא תורנויות)
    כיצד אפשר שבחישוב חודשים ספטמבר + אוקטובר ייתייחסו לשכר תיאורטי שהייתי מרוויחה לו לא הייתי בהריון וכן עושה תורנויות, כך שזה יהיה שכר גבוה ולא השכר הנמוך שאקבל כיון שעקב ההריון אני לא עושה תורנויות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה

הוספת תגובה

• הפחתה בשכר והשפעתה על דמי הלידה

עו``ד ליאת שטיין
    23/05/2010

נעמה שלום,
    דמי הלידה מחושבים לפי שלוש המשכורות האחרונות המלאות (90 ימים) טרם הלידה, כאשר יש לך אפשרות לבקש כי לא תהא התחשבות בחודשים בהם ישנה ירידה בשכר הנובעת מהעדרות עקב ההריון, אך הדבר אינו מובטח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו