זכאות חופשה לבן הזוג בעקבות לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכאות חופשה לבן הזוג בעקבות לידה
    עמית
    20/05/2010

שלום,
    אני מתקרבת ללידה ותהיתי האם יש חוק כלשהו לגבי ימי חופשה לבן הזוג בשל לידה או שימי החופש יורדים מהזכאות השנתית הקבועה בחוזה ההעסקה?
    בחברה בה עבדתי בעבר זה היה נהוג אבל אני לא זוכרת בודאות אם זה היה נוהל פנימי או מעוגן בחוק.

תודה מראש,
    עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חופשה לגבר

עו``ד ליאת שטיין
    23/05/2010

עמית שלום,
    החופשה היא על חשבון העובד, אולם יש לו זכות מלאה לצאת לחופשה באותם המועדים, ולא ניתן למנוע זאת ממנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וימי מחלה?

עמית
    25/05/2010

תודה ליאת!
    חברה שלחה לי קישור לחוק דמי מחלה (היעדרות עקב הריון ולידה של בת זוג) מ- 2000 ובלשונו: "עובד זכאי לזקוף עד שבעה ימים בשנה של היעדרות, בהתאם לכללים שקבע שר העבודה והרווחה, בשל טיפולים או בדיקות הקשורים להריון בת זוגו, או בשל לידה של בת זוגו, על חשבון תקופת המחלה הצבורה שלו."

במהלך ההריון הוא לא ניצל דבר מזה. שתי שאלות:
    1. האם חוק זה עדיין תקף או שהיה שינוי חקיקה מאז?
    2. אילו אישורים יש להביא על מנת לנצל זאת? (ממח' משאבי אנוש במקום העבודה שלו נמסר לו שהוא לא זכאי לחופשה אך לא שאלנו לגבי ניצול ימי מחלה)

שוב תודה,
    עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה

עו``ד ליאת שטיין
    26/05/2010

עמית שלום,
    זו בדיוק היתה כוונתי - כשכתבתי "על חשבון העובד" הכוונה היא על חשבון ימי המחלה שלו (כתבתי שהיציאה היא לחופשה, כיוון שאין מדובר באמת במחלה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו