סכסוך עבודה לאחר התפטרות בחופשת ליד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכסוך עבודה לאחר התפטרות בחופשת ליד
    דניאלה
    20/05/2010

התפטרתי מעבודתי במסגרת חופשת לידה לאחר שמצאתי עבודה אחרת.יש לי מספר שאלות:
    1. הייתי אמורה לחזור לעבודה לשבועיים הואיל והודעתי שבועיים לפניי סיום חופשת הלידה.
    המעביד אמר שאין צורך שאגיע לעבודה בשבועיים שנותרו לאחר החופשה ושהוא מוותר על כך. האם אני
    אמורה על פי חוק לקבל משכורת על שבועיים אלו(לא התחלתי לעבוד בעבודה החדשה הואיל ושמרתי את השבועיים שמגיעים למעביד על פי חוק כך שלא קיבלתי שכר בשבועיים הללו).
    2. המעביד שלי סיכם איתי במיילים ותכתובות בינינו שאני אקבל את כל כספיי הפיצויים. למען האמת, ובטמטומי ובתמימותי הרבים אפילו לא רשמתי מכתב התפטרות רשמי אלא מייל אישי אליו שהוא "הסתפק" בו.
    היום רק לאחר חודשיים וחצי הוא שיחרר את הקרנות שלי ומסרב לשחרר את פיצויי הפיטורין בניגוד לסיכום בינינו.
    חשוב לציין שעזיבת את העבודה שבה נאלצתי לעבוד 190 שעות על פי חוק ומול לקוחות בצפון במרכז ובדרום
    למשרה שבה אני יכולה לעבוד מהבית, מהמשרד וכמה שעות שאני צריכה ולא מול לקוחות רחוקים מבוקר עד ערב.
    האם הוא יכול לחזור בו מהתחייבות לתת לי את כספיי הפיטורין?
    האם במידה ואני תובעת אותו אני יכולה לתבוע גם על הלנת הקרונות האחרות במשך מעל לחודשיים ימים מעל מה שהחוק מתיר?
    מתנצלת על כמות השאלות.
    אודה לסיוע שלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפטרות ופיצויי פיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    23/05/2010

דניאלה שלום,
    עקרונית, על המעסיק לשלם בגין אותם שבועיים של הודעה מוקדמת בהם ביקש כי לא תעבדי בפועל.
    שנית, נראה כי המעסיק מבקש להתחמק מתשלום הפיצויים, אולם למעט ההבטחה שלו לשלמם, ייתכן וניתן למצוא פתרון חוקי אחר בהתאם לנסיבות - זאת לא ניתן לבחון במסגרת זו, אלא בפגישת ייעוץ ספציפית.

אשמח לסייע בפרטים נוספים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו