אורך חופשת לידה ושאלות בנושא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורך חופשת לידה ושאלות בנושא
    שני
    25/05/2010

שלום רב,
    אני אמורה לצאת לחופשת לידה בקרוב, בעזרת השם. אני עובדת מדינה קבועה.
    1) הבנתי שהחוק החדש, המאריך את חופשת הלידה עבר (ובה תקופת ההארכה היא ללא תשלום). לפיכך, לכמה שבועות אני זכאית מבחינת החוק לחופשת לידה מיום הלידה עצמו?

2) במידה ולאחר מכן אני רוצה להאריך עוד את חופשת הלידה, אני מבינה שאני צריכה להגיש טפסים לאישור חל"ת למשרד בו אני עובדת, ורק לאחר אישור המשרד, אני זכאית לקבל את החל"ת.
    אכן כך?
    והאם ברגע שהמשרד אישר לי את החל"ת, אני מוגנת בתקופה זו מפני פיטורין?

3) הבנתי שבמשרד דואגים לממלאת מקום במקומי לתקופת חופשת הלידה ו/או החל"ת שאקח.
    האם זה יהיה חוקי שארצה לחזור לעבודתי לאחר תשעה חודשי חופשת לידה (חופשת הלידה+ חל"ת שאושר על ידי המשרד) והמשרד לא יחזיר אותי במקום ממלאת המקום שהביאו במקומי???
    האם חוקית זה מותר?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חופשת לידה וזכויות

עו``ד ליאת שטיין
    26/05/2010

שני שלום,
    1. חופשת הלידה הוארכה ל 26 שבועות (12 מתוכן אכם ללא תשלום) - תוכלי לקרוא מאמר בעניין זה באתר האינטרנט שלי.
    2. עקרונית אם יש לך זכאות לכך (עבדת מעל שנה - תוכלי לצאת לרבע מהתקופה ועד מקסימום שנה מיום הלידה) - אינך זקוקה לאישור, הזכות מוקנית לך, יהיה עלייך רק להודיע על כך. בתקופה זו ועד 60 ימים מתום חופשת הלידה את מוגנת מפיטורים.
    3. על המעסיק לשבצך חזרה בתפקידך הקודם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו