זכאות לדמי לידה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכאות לדמי לידה.
    שוש
    30/05/2010

שלום,

הפסקתי את עבודתי בהיותי בחודש שישי להריון וכנראה לא אעבוד עד לאחר הלידה. למרות שאני כרגע לא עובדת עבדתי לפני יציאתי לאבטלה 15 חודשים (לא רצופים) מתוך 22.

האם אני אהיה זכאית לדמי לידה לאחר שאלד ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לדמי לידה.

הוספת תגובה

• דמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    01/06/2010

שוש שלום,
    לעניין הזכאות - להלן הנוסח המחייב על פי המוסד לביטוח לאומי:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה.

שוש
    01/06/2010

תודה על תשובתך.

השאלה היא ממתי אני מחשבת את החודשים. מהלידה או מהפיטורין ? האם אפשר לקחת בחשבון חודשי אבטלה לפני ההריון ?

חודש עבודה חלקי (שיש בתלוש תשלום לביטוח לאומי) נחשב בחישוב לחודש מלא או כמו באבטלה צריך ממש לחשב את מספר ימי העבודה ?

העובדה שאני לא עובדת כרגע משפיעה על הזכאות ?

תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו