דמי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה
    שירה
    30/05/2010

אני כעת בתחילת החודש השני להריון. אם אני מתחילה עכשיו ז"א יהיו לי כ7 חודשי עבודה.

אני זכאית לקבל דמי לידה ? למשך כמה חודשים ומהו הסכום? אני מקבלת תלוש ע"ס 4000 ש"ח לחודש וככה אני מתכוונת לעבוד גם ב3 החודשים האחרונים . אשמח לעזרה.

לפי מה שהבנתי אני אקבל 6 שבועות מחצית מסכום המשכורת ז"א אני אקבל רק 2000 ש"ח לחודש ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה קטנה

שירה
    30/05/2010

האם באישור מרופאת הנשיםם שלי במקרה הצורך אוכל להאריך את חופשת הלידה ז"א לקבל עוד חודש דמי לידה? או שהמקסימום אם עובדים 6 חודשים זה רק 6 שבועות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה חלקיים

עו``ד ליאת שטיין
    01/06/2010

שירה שלום,
    לעניין הזכאות - להלן הנוסח המחייב על פי המוסד לביטוח לאומי:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .

דמי הלידה הינם בגובה 100% מהשכר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו