חזרה לעבודה לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לעבודה לאחר לידה
    המתוסכלת...
    01/06/2010

הי. אני מועסדת בחברה גדולה וידועה כבר 3 שנים בתפקיד ניהולי. מהיום בו הודעתי למנהלי שאני בהריון, אני מרגישה כי מתנכלים לי ו"שמים לי רגליים".(יש לציין כי לפני ההודעה על ההריון הייתי מנהלת מוערכת מאוד, מועמדת לקימודם מהיר) הדבר החל בהעברה שלי לתפקיד ש"הומצא" עבורי "לטובתי, כדי להקל עליי בהריון", כאשר במהלך ההריון שלי לא היה למנהלי שום קשר עימי (לא טלפון, לא מיילים). אפילו במהלך חופשת הלידה לא נוצר עימו שום קשר, כאשר על היציאה לחופשת הלידה, מתנת הלידה של מקום עבודתי ואת מענק הלידה אני סידרתי לבדי. (מדור השכר כלל לא היה מודע לכך שיצאתי לחל"ד). לפני חזרתי מהחופשה הובהר לי כי לא אחזור תפקידי הקודם, וכי אאלץ למצוא לעצמי תפקיד אחר עצמאית ובינתיים "אמלא" חורים היכן שצריך. יש לציין כי אף אחד לא היה מודע כלל לכך שחזרתי מהחופשה, וגם כאשר הגשתי מועמדות לתפקידים מסוימים, אף אחד לא יצר עימי קשר (גם לא מנהלי) על מנת לוודא כי קיבלתי אותם/עברתי תהליך נכון. השיא היה בשיחה שקיבלתי ממנהלי הישיר בו הוא נוזף בי כי חזרתי "עצמאית" מהחל"ד ולא עידכנתי אותו!!!! . אני כרגע מחפשת לעצמי תפקיד ותוהה אם כלל להישאר בחברה בה אני עובדת. האם יחס שכזה הינו חוקי? האם מדובר בהרעת תנאים? מה אעשה אם לא אמצא תפקיד בזמן הקרוב?

אודה לעצה מקצועית - אני מעט מיואשת...
    זה כאילו שקיבלתי "עונש" כי ילדתי - איזה מסר מועבר פה לנשים ככלל ולי בפרט, אחרי 3 שנים של נתינה אינסופית למקום עבודתי?!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה לאחר לידה

הוספת תגובה

• פגיעה לאחר לידה - תפקיד

עו``ד חן שטיין
    02/06/2010

שלום לך,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.
    כל שינוי והשפעתו יש לבחון באופן ספציפי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו