דמי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה
    גל
    02/06/2010

שלום
    אני נמצאת בשבוע 40- בשמירת הריון משבוע 32 עקב צירים מוקדמים- קודם לכן קיצרתי את יום העבודה (על חשבוני) באישור רופא תעסוקתי לשש שעות עבודה גם עקב צירים מוקדמים.
    יש לי כמה שאלות:
    האם דמי הלידה שלי ייחושבו לפי המשכורת המלאה טרם קיצור יום העבודה? איך מוודאים זאת? האם מספיק לצרף מכתב+אישורים רפואיים לטופס התביעה?
    במידה ואלד בשבוע 41-42 ושולמה לי קיצבת שמירת הריון רק עד שבע 40 (תאריך לידה משוער) האם ניתן לבקש השלמה על הימים הנוספים?
    במידה ואני חוזרת לעבודה אחרי חופשת הלידה ליום עבודה קצר יותר- האם אפשר עדיין לדרוש את שעת ההנקה למרות שגם קיצרתי את שעות העבודה (על חשבוני כמובן)?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה

הוספת תגובה

• תשובות

עו``ד ליאת שטיין
    03/06/2010

גל שלום,
    1. בעקרון המוסד לביטוח לאומי יכול לשקול השלמת שכר לאישה במצב כזה.
    ראה את הנוסח האמור על פי ביטוח לאומי:

יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה.

2. שמירת הריון לא משולמת במועדים אלה, תוכלי לכל היותר לצאת לחופשת לידה מוקדמת על מנת ששכרה לא ייפגע.

3. לא, הנקה היא רק לעובדת משרה מלאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו