דמי לידה, אם 3 חודשים ללא הכנסה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה, אם 3 חודשים ללא הכנסה
    הילה
    03/06/2010

שלום,
    אני עובדת בעבודה מסודרת כ 4 שנים.
    נגמרו לי כל ימי המחלה והחופשה, ולקיתי בדלקת פרקים קשה שלא יכולה לעבוד., ביטוח לאומי דחה כרגע (אני בבירורים כרגע) את בקשתי לשמירת הריון, לטענתו מדובר :בבעיה שלא קשורה להריון,וכי עלי לנצל את כל ימי המחלה.
    אני כבר חודש וחצי בבית ללא שכר וללא ימי מחלה \חופש, בנוסף יש לי עוד חודשיים עד הלידה.

ידוע לי כי דמי לידה מחושבים על פי 3 חודשים אחרונים, לצערי לא תהיה לי הכנסה, אני נאלצת לצאת לחל"ת עקב בעיה רפואית.
    אני מזכירה כי עבדתי רצוף ב 3.5 שנים האחרונות עם הכנסה קבועה.
    מה עושים? איך משלימים הכנסה? האם זה אובדן כושר עבודה? האם דמי לידה לא יכולים להתבסס על התקופה בה עבדתי רצוף?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השלמת שכר לחישוב דמי לידה בגלל מחלה

עו``ד חן שטיין
    05/06/2010

הילה שלום,
    1. בעקרון המוסד לביטוח לאומי יכול לשקול השלמת שכר לאישה במצב כזה.
    ראה את הנוסח האמור על פי ביטוח לאומי:

יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי הפרשי שכר (עקב חוסר הכנסה

הילה
    06/06/2010

חן תודה.

רציתי לברר מה זה אומר "השלמת שכר"- האם רק לצורך חישוב דמי לידה או שיש השלמת שכר עד הלידה +דמי לידה.

מה פ רוש המונח?

ושוב תודה על המענה הקודם.
    (תזכורת אני בבית כ 3.5 חודשים ללא שכר נגמרו לי ימי מחלה, אני בבית עקב דלקת פרקים קשה )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להילה

עו``ד ליאת שטיין
    07/06/2010

ההשלמה היא פיקטיבית - רק לצורך החישוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו