התפטרות ופיצויים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות ופיצויים
    שרית
    30/10/2007

שלום בימים אלו נגמרת לי חופשת הלידה (ילדתי בסוף יולי 07). לפני חודש הודעתי למעסיקי כי אני חוזרת לעבודה לאחר חל"ת של חודשיים מתום חופשת הלידה היינו לקראת ינואר והוא הסכים.

בנתיים עולה על הפרק מקום עבודה חדש ואני רוצה להתפטר ממקום עבודתי הנוכחי.שאלותיי כדלקמן:

האם הנני זכאית לפיצויי פיטורין?
    האם אני צריכה לתת הודעה מוקדמת תוך כדי החל"ת ורק בתם התקופה להתחיל במקום העבודה החדש? ל (עובדת חודשית למעלה משנה).

ועוד שאלה קטנה . מה קורה אם אני מודיעה לו כי אני מתפטרת לטובת מקום עבודה חדש ולפני שאני מתחילה לעבוד במקום החדש משהו משתבש ואני נשארת בבית עם התינוק . מה דין הפיצויים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות ופיצויים

הוספת תגובה

• התפטרות ופיצויים

עו"ד אילן קמינצקי
    05/11/2007

על מנת שתהיי זכאית לפיצויי פיטורים עלייך להתפטר מהעבודה לצורך טיפול בילד. בהנחה ואת מתפטרת מהעבודה לצורך מעבר לעבודה אחרת נשללת זכאותך לתשלום פיצויים.
    את ההודעה המוקדמת לפני ההתפטרות את יכולה לתת גם בתקופת החל"ת.
    לגבי ה"שאלה הקטנה" - נראה כי מועד הפיטורים הינו המועד הקובע לגבי זכאותך לפיצויי פיטורים. אם במועד הפיטורים תודיעי על התפטרות לצורך מעבר למקום עבודה אחר ולא לצורך טיפול בילד, תשלל זכאותך לפיצויים. יחד עם זאת אני לא מכיר פסיקה בנושא זה והמילה האחרונה תהיה לבית הדין לעבודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ויקי
    25/11/2007

לפי המוסד לביטוח לאומי - האם אינה חייבת להשאר בבית ולגדל את הילד על מנת לקבל פיצויים.
    היא יכולה לעבוד בעבודה אחרת שבה קל יותר לאם לטפל בילד מבחינת שעות עבודה נוחות יותר, מרחק מהבית קרוב יותר וכו'.
    שווה לבדוק לעומק עם ביטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו