מה הזכויות לגבי הפסקת עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה הזכויות לגבי הפסקת עבודה
    עידית
    10/06/2010

שלום
    ילדתי ב-6.4.2010, במזל טוב.
    לפני הלידה עבדתי כל מרץ.
    לפני כן הייתי מובטלת (בהסכמתי) וקבלתי קצבת אבטלה במשך 100 ימים (מתחילת ספטמבר עד סוף ינואר בערך - בפברואר לא עבדתי.
    לפני כן אני עבדתי רצוף, מאז הלידה הקודמת, למעלה מחמש שנים.
    כך שלמעשה לא עבדתי מתוך 22 חודשים שקדמו ללידה 5 חודשי אבטלה (עם קצבה) וחודש נוסף ללא כל שכר קצבה.
    באתר של ביטוח לאומי כתוב: דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    [10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע. מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע ."
    כמו כן לפני הנוהל כתוב ש:
    [תקופת הזכאות המרבית - הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות.]

כמו כן כתוב בהודעה במידע האישי בפרטי התביעה, טרם נקבע הסכום לתשלום וגם ["בתאריך 06/05/2010 התקבלה תביעה לדמי לידה לרגל הלידה מיום 06/04/2010.
    זכאותך לתשלום דמי לידה נקבעה לתקופה של 49 ימים, מתאריך 06/04/2010 עד תאריך 24/05/2010 , בעבור לידה של ילד אחד."
    השאלה: כמה אני אקבל - 49 או 98 ? - זה לא ברור לי ואני חוששת שלא אקבל 98 יום...
    תודה מראש על התשובה וההבהרות.
    עידית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דמי לידה חלקיים או מלאים

עו``ד חן שטיין
    13/06/2010

עידית שלום,
    על פי נוסח ההודעת שהצגת, הרי שתהיי זכאית ל 49 ימים בלבד.
    ככל שאת חולקת על קביעת המוסד לביטוח לאומי, תוכלי להגיש תביעה מתאימה, כאשר מומלץ מאוד לפני הגשתה לבחון את זכאותך האמיתית בפגישת ייעוץ מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו