זכויות במצב של עזיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות במצב של עזיבה
    צביה
    14/06/2010

שלום רב,

אני עובדת 11 חודשים במקום עבודתי ואני נמצאת כרגע בשבוע 29 להריוני. תאריך לידה משוער 27.08 בתקופה האחרונה קשה לי להגיע לעבודה עקב כאבי גב, בחילות וחולשות. למרות מצבי הרופא טוען כי הכל תקין ונתן לי חופשת מחלה של שבועיים.

שאלתי היא מה ניתן לעשות בשלב זה בהריון ולא לפגוע בזכויותי?

מה הדרך האפשרית לעזוב בשלב זה את מקום עבודתי? יש לציין כי אני לא חושבת שארצה לחזור לאחר החופשת לידה כיוון שארצה להישאר בבית לפחות שנה מתי כדאי להודיע על כך למעסיק.

חופשת המחלה כבר ניגמרה ואני סופגת ימי העדרות על חשבוני ומפחדת שזה יפגע לי בחישוב של דמי הלידה. האם יש אפשרות לצאת לחופשת לידה מוקדמת בשלב זה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכויות במצב של עזיבה

הוספת תגובה

• חופשת לידה מוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    15/06/2010

צביה שלום,
    לגבי חופשת לידה מוקדמת, להלן הוראות המוסד לביטוח לאומי:
    הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות. במקרה של יציאה לחופשה מוקדמת, יהיה עלייך ליידע את המעסיק בכתב.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור נוסף

צביה
    15/06/2010

תודה על תשובתך,
    המצב נכון לעכשיו הוא כזה: מהתאריך 31.05 עד 11.06 קיבלתי חופשת מחלה.
    ביום ראשון האחרון חזרתי לעבודה ושם לקחו אותי לשיחה מאוד לא נעימה שבה נאמר פחות או יותר שלטובת כולנו תוציאי שמירת הריון...

נכון לעכשיו קיבלתי חופשת מחלה נוספת מהתאריך 14.06-20.06 ובעצם אני כבר אהיה בשבוע 30.

לפי מה שקראתי באתר ביטוח לאומי הוא שניתן להגיש את בקשת חופשת לידה המוקדמת בתנאי שנותרו פחות מ 9 שבועות ללידה ובעצם אני כמעט אהיהה בשבוע 31 לקראת סיום חופשת המחלה.

האם אני אקבל תשלום מלא על חופשות המחלה שבידי מהמעסיק? והאם בעצם חישבתי נכון את כל התהליך ואפשר להגיש תביעה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    16/06/2010

צביה שלום,
    ככל שיש לך ימי מחלה צבורים - הרי שתהיי זכאית לקבל עבורם תשלום כחוק.
    לעניין המועד לצאת לחופשת לידה מוקדמת - פירטתי באריכות כיצד נעשה החישוב, לא אוכל במסגרת הפורום לבצע עבורך חישוב פרטני, שכן במסגרת הפורום זה לא יהיה מקצועי דיו, ואינני עושה דברים כלאחר יד - חישוב כזה אוכל לעשות אך בפגישת ייעוץ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי

צביה
    16/06/2010

עד תל אביב רחוק להגיע לפגישת ייעוץ. האם יש סניפים באיזור הקריות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצביה

עו``ד ליאת שטיין
    20/06/2010

לא,
    אולם אופציה אחרת הינה פגישת ייעוץ טלפונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו