הבראה + בטוח מנהלים בתק' חופשת הליד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבראה + בטוח מנהלים בתק' חופשת הליד
    אושרת
    17/06/2010

בוקר טוב,

אני אמורה ללדת במהלך חודש יולי.
    אצלינו משולמת ההבראה בספטמבר עבור משכורת אוגוסט- מתוך הנחה שלא "אסחוב" עד אוגוסט ולכן לא תהיה לי משכורת בחודש זה מה קורה לגבי תשלום ההבראה.

כמו כן במהלך חופש הלידה האם המעסיק אמור להפריש כל חודש כרגיל לבטוח המנהלים?
    תודה מראש
    אושרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרשות לפנסיה והבראה בחופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    20/06/2010

אושרת שלום,
    עקרונית בתקופה זו אינך מקבלת תשלומים מהמעסיק, אלא מייד לאחריה תוכלי לקבל זאת.
    בחל"ד נשמר הותק להפרשות לפנסיה וכן להבראה, וככל שמתמלאים תנאי החוק (רצף העסקה מסויים, המשך הפרשות של העובדת, וכו), הרי שחובה על המעסיק להמשיך ולהפריש לקופה גם בתקופה זו.
    לעניין ההבראה, אגב, לאחר קבלתה תוכלי להגיש תביעה להפרשים. ראי את הנחיות המוסד לביטוח לאומי:
    עובדת שכירה שקיבלה דמי לידה, גמלה לשמירת היריון או דמי אימוץ, עשויה להיות זכאית לתשלום הפרשים לקצבה שקיבלה. עשויה להיות זכאית מי שבתוך 11 חודשים מהיום הראשון לזכאות לדמי לידה, לדמי האימוץ או לגמלה לשמירת היריון - קיבלה מהמעסיק שלה הפרשים או תשלום נוסף (כגון דמי הבראה, דמי ביגוד או בונוס), העולה על רבע מהשכר החודשי הרגיל שלה.
    לצורך בדיקת הזכאות יש לפנות למחלקת אמהות בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגורייך, להגיש מכתב בקשה לתשלום הפרשים, בצירוף תלוש השכר שבו מצויין התשלום הנוסף ששולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות פנסיה+ הבראה

אושרת
    28/06/2010

מה שלא הבנתי באם בכל מצב אני יכולה לבקש ממנו כן לקבל את ההבראה למרות שכחודש לפני אני יוצאת לחופשת לידה (כלומר תלוש שכר שהתייחס רק לזה ) או שרק כשאחזור מחופשת הלידה?

דבר שני לגבי ההפרשות לפנסיה - באם ברור שהוא לא מחזיר אותי לעבודה(מכוון שיש כאן כבר מחליף שלכולם ברור שהוא מחליף לצמיתות ולא זמני) האם בכל מצב אקבל את הוותק לתק' זו?

באם ברור שלא מחזיר אותי לאחר חופש הלידה האם יכול לדרוש ממני כן לבוא ל- 90 יום (60 שחייב + 30 יום מכתב פיטורין)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו