מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלה בהריוןענת18/06/2010
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 22.
עברתי חודש וחצי לא קלים.לפני כחודש וחצי התחלתי להרגיש לא טוב והתחלתי בדיקות.לאחר בירור של כשלושה שבועות (כאשר כל יומיים אני מתייצבת במרפאה) הסתבר שמדובר בדלקת ריאות+מחלת הנשיקה...קיבלתי טיפול לדלקת כי למחלת הנשיקה מעבר למנוחה אין טיפול.לאחר שעברה לי הדלקת המשכתי בדיקות מעקב ומסתבר שההמוגלובין שלי ירד ל8.7 שזו אנמיה די רצינית. הרופא המליץ על מנוחה ומתן טיפול ברזל. מהון להון יצא שחודש וחצי לא הייתי בעבודה. מתוך החודש וחצי ניצלתי 14 ימי מחלה שהיו לי אצל המעסיק והיום ניתבשרתי שעל שאר הימים אין לי ממי לקבל משכורת.
הייתי בטוחה שזה הזוי, איך יתכן שמישהו חולה ומחוייב להיות במנוחה וזה הכל על חשבונו? התייעצתי עם הרופא שלי שהסכים לכתוב לי שמירה על החודש שעבר (אני אחזור לעבודה גם עם האנמיה הזו ועם מחלת הנשיקה כי אי אפשר לעמוד בזה כלכלית) אבל ברור לי שאף אחת מהמחלות לא "תופסות" כמשהו ש"מצדיק "שמירה לפי ההגדרה (ולא מדובר פה בדברים קלים) ולכן אני יודעת מראש שהתביעה לא תאושר.
מה אפשר לעשות במצב כזה? איך יכול להיות שאין אף גורם שמפצה אותך על אובדן הימים הללו? כל השנים משלמים ביטוח לאומי וכשבאמת צריך אז אין עם מי לדבר? זה הגיוני?
מה מצפים שנלך לעבודה חולים? שלא לדבר על מחלת הנשיקה שהיא מאוד מדבקת ומאוד מסוכנת לנשים בהריון שלא חלו בה עדיין ובמקום העבודה שלי יש כרגע 7 נשים בהריון.מי ישא באחריות אם אחת מהן תידבק ותדביק את העובר??? זה מצב שגורם להפסקת הריון. זה פשוט לא נורמלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה בהריון
עו``ד ליאת שטיין20/06/2010ענת שלום,
אני מבינה את חוסר האונים והמרמור, אולם זהו המצב המשפטי הקיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלה בהריון-המשך
ענת22/06/2010תודה על התשובה.
שאלתי הנוספת היא בעצם למה אנמיה לא תופסת במצב של שמירת הריון? שהרי שמירה היא (לפי ההגדרה שלהם) מצב רפואי הנובע מההריון וגורם סיכון לאם ואו לעובר.
האנמיה שלי 8.7, היא אכן מצב רפואי שניגרם בגלל ההריון ואם לא תטופל תגרום נזק לאם (לא יודעת לגבי העובר).לא סתם הרופאים לחוצים שההמוגלובין יעלה ואני לא אגיע ככה ללידה.המצב הזה גורם לעייפות, לסחרחורות ואף התעלפויות ולכן ההמלצה היא על מנוחה עד שהטיפול יעזור והברזל יעלה.אז למה כל כך קשה לקבל על זה שמירה?
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
עו``ד ליאת שטיין24/06/2010ענת שלום,
דעתי אינה רלוונטית, שכן יש מצב קיים.
אנמיה הינה בקשר עקיף לעובר, ומשכך, הרי שכל מחלה או ליקוי של האם הינם בעקיפין גם של העובר.
על מנת לשנות את המצב הקיים, יש צורך בשינוי חקיקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)