חתימה בלשכת אבטלה לפני סיום ח. לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתימה בלשכת אבטלה לפני סיום ח. לידה
    עדנה
    20/06/2010

אני חד הורית עם תאומים בני חודש.
    מקום עבודתי הוא בבית שמש ואני גרה בקרית אונו.
    אני מבינה שלא אוכל לחזור לעבודה מיד בסיום החופשה [4.5 חודשים], אך לא הייתי רוצה להתפטר עדיין , עם רצון להגיע בהמשך עם העבודה להסדר של עבודה שיתאים לי.
    שאלתי היא
    - האם לאור התנאים הללו אוכל לחתום בלשכה כבר עכשיו , כדי לצבור ותק של 3 חודשי חתימה -וזאת בלי להתפטר עדיין מהעבודה?
    -האם אפשר לותר על תקופת ההמתנה הזו-לאור העובדה שמקום העבודה רחוק ממקום מגורי?
    -האם יש אפשרות להתפטרות זמנית -כך שאוכל להיות זכאית לדמי אבטלה תקופה מסויימת, אך עם אפשרות לשמור על זכויותי בשמירה על מקום עבודתי.?
    -כמה זמן אוכל להאריך את חופשת הלידה , כך שמקום העבודה יהיה מחויב להעסיקני שוב?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לעדנה

עו``ד ליאת שטיין
    20/06/2010

עדנה שלום,
    מזל טוב :-)

1. לא
    2. תלוי - יש לבחון זאת יותר לעומק.
    3. לא, שכן נתק הקוטע רצף הינו כזה העולה על 90 ימים.
    4. היות וילדת לאחר כניסת התיקון לחוק לתוקף, הרי שחופשת הלידה שלך הינה חצי שנה (מתוכם 17 שבועות בתשלום והיתרה חל"ת), בסיומה חובה על מעסיקך להמשיך ולהעסיקך 60 ימים לפחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו