הארכת חופשת הלידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הארכת חופשת הלידה
    בתשבע
    20/06/2010

ליאת שלום ,
    עבדתי במקום העבודה כשנתיים וחצי , יצאתי לחופשת לידה מוקדמת בתאריך 15.2.2010 במהלך חופשת הלידה הובא לידיעתי תיקון 46 לחוק עבודת הנשים בו אני זכאית לחופשת לידה במשך 26 שבועות ללא צורך בהודעה למעסיק בו אני מתכוונת להאריך את חופשת הלידה.

בדיעבד הסתבר לי עקב שיחה עם המעסיק שבוע שעבר , שבמקרה שלי כן הייתי צריכה להודיע על כוונתי להאריך את חופשת הלידה מעבר ל-14 שבועות מכיוון שהחוק יצא ב-17.3.2010 .
    בכל אופן, התכוונתי להודיע למעסיק בכתב כחודש לפני תום חופשת הלידה קרי ב 15.7.2010 ( חצי שנה יוצא בדיוק ב-15.8.2010 ) על כוונתי להתפטר ממקום העבודה עקב טיפול בבתי.

א. האם העובדה שלא הודעתי קודם עלולה לפגוע בזכויות שלי, הרי הדבר נעשה באמת מאי הבנה של החוק
    ב. האם יש לי אפשרות להאריך את חופשת הלידה מעבר לחצי -שנה כיום ( אני יודעת שניתן להאריך עד 9 חודשים או שלא .. ) ועדיין להתפטר בדין מפוטר

המון תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הארכת חופשת הלידה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה ..

בתשבע
    21/06/2010

האם העובדה שילדתי בתאריך 25.3.2010 לאחר שיצא החוק משנה את הדברים או שעדיין מה שקובע זה מועד היציאה לחופשת לידה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

עו``ד חן שטיין
    22/06/2010

לא,
    הקובע הוא מועד היציאה לחופשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת הלידה

עו``ד חן שטיין
    22/06/2010

בת שבע שלום,
    הוראות החוק החדשות חלות רק על אלה אשר יצאו לחופשת לידה לאחר יום פרסום התיקון לחוק ואילך (קרי: החל מיום 17.03.10), משכך - אינן חלות עלייך.
    יחד עם זאת, יש לך זכות ממילא לצאת לחל"ת, כך שאם אי חזרתך ואי הודעתך נבעה מטעות, הרי שלא אמורה להיות לכך השלכה מהותית.

לעניין ההארכה הנוספת - יש לבחון זאת באופן מדוייק לנסיבותייך.
    על מנת לתקן את ה"טעות" ולהבטיח את הפיצויים, הייתי ממליצה לך לקבוע פגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו