שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    אימא מירי
    20/06/2010

אני שנה ו-7 חודשים אחרי לידה, עדיין בבית עם הילד עד ספטמבר שייכנס ב"ה לגן.
    אחרי הלידה החברה בה עבדתי התפרקה, והחלטתי להישארבבית.
    כרגע אני בחודש הראשון להריון השני ב"ה.
    אני רוצה להתחיל לעבוד כשבני ייכנס לגן בספטמבר, האם אני חייבת לדווח במעמד ראיון העבודה כי אני בהריון?
    האם לפי חוק יש זמן מוגבל שבו אישה בהריון צריכה לעבוד במקום עבודה בכדי לקבל שלושה וחצי חודשים תשלום מביטוח לאומי אחרי הלידה?

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• אשמח לתגובתכם

אימא מירי
    21/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה ומועד הודעה על הריון

עו``ד חן שטיין
    22/06/2010

לילי שלום,
    שאלתך זו נבחנה בפסיקה לא אחת, ונפסק כי אין זה חוסר תום לב שלא לספר למעסיק (גם הפוטנציאלי) בשלב זה, אלא כקבוע בחוק - עלייך לספר למעסיק (גם פונציאלי) על הריונך החל מחודש חמישי להריון בלבד.

לעניין הזכאות לדמי לידה - להלן הנוסח המחייב על פי המוסד לביטוח לאומי:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו