שמירת הריון ודמי הבראה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון ודמי הבראה
    פנינה
    24/06/2010

שלום רב, באוגוסט 2010 משולמים דמי הבראה במקום עבודתי בו אני עובדת מזה כחמש שנים, החל מ- 16.03.10 אני נמצאת בשמירת הריון ומקבלת גימלה מביטוח לאומי. לציין שעד תאריך זה עבדתי במשרה מלאה. האם אני זכאית לקבל דמי הבראה בחודש אוגוסט? אודה לתשובתכם. תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון ודמי הבראה

הוספת תגובה

• מועד לתשלום דמי הבראה

עו``ד ליאת שטיין
    27/06/2010

דניאלה שלום,
    עקרונית קיימת לך הזכאות לכך, ועקרונית על המעסיק לשלם לך זאת באוגוסט, אולם ייתכן והמעסיק ידחה את מועד התשלום לאחר הלידה (ללא פגיעה בזכאות עצמה - מעסיקים רבים נוהגים כך).

אם אכן ישולמו לך דמי ההבראה לאחר הלידה, תוכלי להגיש בקשה להפרשי תשלומים:
    עובדת שכירה שקיבלה דמי לידה, גמלה לשמירת היריון או דמי אימוץ, עשויה להיות זכאית לתשלום הפרשים לקצבה שקיבלה. עשויה להיות זכאית מי שבתוך 11 חודשים מהיום הראשון לזכאות לדמי לידה, לדמי האימוץ או לגמלה לשמירת היריון - קיבלה מהמעסיק שלה הפרשים או תשלום נוסף (כגון דמי הבראה, דמי ביגוד או בונוס), העולה על רבע מהשכר החודשי הרגיל שלה.
    לצורך בדיקת הזכאות יש לפנות למחלקת אמהות בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגורייך, להגיש מכתב בקשה לתשלום הפרשים, בצירוף תלוש השכר שבו מצויין התשלום הנוסף ששולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו