חופשת לידה לגבר-שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה לגבר-שאלה
    hila
    27/06/2010

שלום.
    אבקש את עזרתך המקצועית בסוגיה הבאה:
    אני נמצאת בשבוע 10 להריוני וצפויה ללדת בינואר 2011. ויש לי מספר שאלות בנוגע לחופשת הלידה ודמי הלידה:
    1. האם חישוב דמי הלידה הם מהברוטו או מהנטו? (סה"כ 3 משכורות ברוטו או נטו??)
    2. האם קיימת אפשרות כי חודש ראשון מחופשת הלידה בעלי יקח ויצהיר מול הרשויות ואילו אני יצהיר החל מחודש שני+שלישי? (כלומר חודש ראשון בעלי יקבל דמי הלידה עבור חודש 1 ואילו אני יקבל עובר ה 2 הנותרים סה"כ 3 חודשים)

תודה על התשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה לגבר-שאלה

הוספת תגובה

• מקפיצה

hila
    29/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה לבעל

עו``ד ליאת שטיין
    29/06/2010

הילה שלום,
    1. לפי הברוטו, כאשר יורדים אותם המיסים (שכן מדובר בגמלה מחליפת שכר). כלומר - את כביכול ממשיכה להשתכר בתקופה זו.
    2. לא, התנאים לחופשת לידה לגבר הינם: על פי חוק, רשאים בני הזוג לחלוק את חופשת הלידה ביניהם, כך שהבעל זכאי לצאת למחצית השניה של החופשה ובתנאי שהיא לא תפחת מ 21 ימי חופשה רצופים, ובלבד שהאשה חזרה למקום עבודתה.

לצורך מימוש הזכאות לחופשה, מחוייב הבעל למסור למעביד הצהרה חתומה על ידי שני בני הזוג, לפחות 30 ימים טרם היציאה לחופשה.

זאת ועוד, על מנת שהבעל יהיה זכאי לצאת לחופשת הלידה במקום רעייתו, חייבים להתקיים מס' תנאים, וביניהם:
    שולמו בעדו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה של בת זוגו, או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ללידה, וכן כי לבת הזוג זכאות לדמי לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו