חלוקת בונוס בזמן חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלוקת בונוס בזמן חופשת לידה
    לימית
    29/06/2010

שלום,
    בתאריך ה-1.1.10 יצאתי לשמירת הריון, בהמשך, ב- 10.2.10 ילדתי את בני.
    אני נמצאת כיום עדיין בחופשת הלידה (הארכתי אותה לחצי שנה כך שאשוב באוגוסט), שאלתי היא- האם אני זכאית לבונוס הנהוג במקום עבודתי? מדיי חציון במידה והעובדים מגיעים ליעד הקבוצתי מחולק בונוס, אני כאמור לא עבדתי בחצי שנה המדוברת אך המחלקה אלייה אני שייכת הגיעה ליעדיה.
    בעבר הבנתי כי ניתן להעביר בקשה לביטוח הלאומי כדיי לקבל החזר מסוים, האם זה נכון?

תודה
    לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בונוס והפרשות לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    29/06/2010

ימית שלום,
    עקרונית סביר להניח כי תהיי זכאית לבונוס, אולם יש לבחון את המקרה לגופו.
    אם אכן ישולם לך בונוס זה, תוכלי להגיש בקשה להפרשי תשלומים:
    עובדת שכירה שקיבלה דמי לידה, גמלה לשמירת היריון או דמי אימוץ, עשויה להיות זכאית לתשלום הפרשים לקצבה שקיבלה. עשויה להיות זכאית מי שבתוך 11 חודשים מהיום הראשון לזכאות לדמי לידה, לדמי האימוץ או לגמלה לשמירת היריון - קיבלה מהמעסיק שלה הפרשים או תשלום נוסף (כגון דמי הבראה, דמי ביגוד או בונוס), העולה על רבע מהשכר החודשי הרגיל שלה.
    לצורך בדיקת הזכאות יש לפנות למחלקת אמהות בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגורייך, להגיש מכתב בקשה לתשלום הפרשים, בצירוף תלוש השכר שבו מצויין התשלום הנוסף ששולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו