דמי אבטלה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי אבטלה בהריון
    ענת
    04/07/2010

שלום רב

לפני מספר חודשים התפטרתי מעבודתי במטרה להקים עסק עצמאי בתחום המזון. ניסיתי לחתום אבטלה בתחילת הדרך אולם שלחו אותו לכל מיני ראיונות עבודה מוזרים ומאוד לא מתאימים לרמתי המקצועית (הייתי שפית בתפקידי האחרון ושלחו אותי לראיון עבודה לתפקיד מבשלת בפנימיה למשל) ולכן ויתרתי על התענוג. במהלך שלבי תכנון העסק נכנסתי להריון ואני כעת בשבוע העשירי. במצב הנוכחי קשה לי מאוד לקדם את פתיחת העסק (כיוון שהעיסוק באוכל לא מסתדר כ"כ עם הבחילות והתחושה הרעה) ומצד שני אני מתקשה למצוא עבודה כשכירה בעקבות ההריון). האם אני זכאית לדמי אבטלה למרות שלא פוטרתי/ התפטרתי ממקום עבודתי בעקבות ההריון? האם יש סיבה לקוות לכך שאקבל את דמי האבטלה בצורה מכובדת ומכבדת וללא טרטורים מיותרים? במידה וכן- לכמה חודשי אבטלה אני זכאית? אודה לכם מאוד על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי אבטלה בהריון

הוספת תגובה

• דמי אבטלה - עצמאי

עו``ד ליאת שטיין
    04/07/2010

שלום לך,
    בתור עצמאית ישנה בעיה לדרוש דמי אבטלה.
    להלן התנאים הרלוונטיים לגבייך, בנוסח המוסד לביטוח לאומי:
    שמירת הזכות לדמי אבטלה למובטל שפתח עסק עצמאי
    מובטל שהיה שכיר וצבר תקופת עבודה המזכה אותו בדמי אבטלה, ופתח עסק עצמאי לפני שניצל את מלוא תקופת הזכאות, זכותו לדמי אבטלה תישמר, אם העסק שפתח כשל ונסגר בתוך 24 חודשים.

הזכות לדמי אבטלה תישמר אם אתה עונה על כל התנאים האלה:

1. נרשמת לראשונה כדורש עבודה בלשכת שירות התעסוקה ב- 1.05.2009 ואילך.

2. צברת תקופת עבודה מעבודתך כשכיר, המזכה אותך בדמי אבטלה.

3. פתחת עסק עצמאי החל ב- 1.08.2009 ואילך, והעסק כשל ונסגר בתוך 24 חודשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו