בירור לגבי פיטורי מורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בירור לגבי פיטורי מורה
    שי
    07/07/2010

אני מורה בחודש השני להריוני (שבוע 8), קיבלתי מכתב פיטורין טרם ידעתי על קיומו של ההריון.
    ורציתי לברר מה הזכויות שלי?
    אניי קבועה במערכת ומדי שנה אני מקבלת מכתב פיטורין.
    האם משרד החינוך מחוייב להמשך העסקתי לאור העובדה שאני הרה? ואם כן האם באותן אחוזי משרה, האם באותו בית הספר? או האם יכול לשבץ אותי בבתי ספר אחרים?
    אודה לתשובתך המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בירור לגבי פיטורי מורה

הוספת תגובה

• תיקון

שי
    07/07/2010

אני לא קבועה במערכת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון

עו``ד אורנה שמריהו
    07/07/2010

עליך ליידע במיידית את הממונים כי הנך בהריון, על מנת ליתן להם את האפשרות לבטל את מכתב הפיטורים.

בעיקרון, לאור העובדה כי הנך עובדת מעל ל - 6 חודשים, חל עליהם האיסור לפטרך ללא אישור הממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת.

לשאלתך - באיזה תנאים תחול המשך העסקתך - התשובה היא - באותם התנאים, כי גם שינוי בהיקף משרה דורש אישור הממונה.

בהצלחה ומזל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בירור

שי
    07/07/2010

ראשית תודה על התשובה המהירה.

רציתי לוודא כי נלקח בחשבון העובדה שאני לא קבועה במערכת.

כמו כן עדכנתי את משרד החינוך כי אני הרה.

בבירור שביצעתי דרך הסתדרות המורים נאמר לי שניתן לפטר אותי באישור של משרד התמ"ת ורק אם הייתי בחודש חמישי והלאה המשרד היה מחוייב לי.

האם זה נכון?

ועוד דבר במידה ומשרד החינוך מחוייב להמשך העסקתי, האם החובה היא להעסקה באותו בית הספר? או שיוכלו לשבץ אותי כרצונם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון

עו``ד אורנה שמריהו
    07/07/2010

כפי שציינתי, אין רלוונטיות לעובדה כי אינך קבועה. הרלוונטיות היא למשך הזמן בו הנך עובדת. במידה והנך עובדת מעל ל - 6 חודשים - חל עליהם האיסור לפטרך, גם אם לא ידעו כי הנך בהריון טרם הפיטורים, ולכן, מחובתם כיום למשוך את מכתב הפיטורים ולבקש היתר ממשרד התמ"ת.

ממליצה לך טרם כניסת הפיטורים לתוקף, לפנות לייעותץ משפטי, במידה ולא מבטלים את פיטורייך.

בנושא שיבוץ מחדש, יש לבדוק את ההסכם עימך טרם מתן תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בירור

שי
    07/07/2010

ראשית תודה על התשובה המהירה.

רציתי לוודא כי נלקח בחשבון העובדה שאני לא קבועה במערכת.

כמו כן עדכנתי את משרד החינוך כי אני הרה.

בבירור שביצעתי דרך הסתדרות המורים נאמר לי שניתן לפטר אותי באישור של משרד התמ"ת ורק אם הייתי בחודש חמישי והלאה המשרד היה מחוייב לי.

האם זה נכון?

ועוד דבר במידה ומשרד החינוך מחוייב להמשך העסקתי, האם החובה היא להעסקה באותו בית הספר? או שיוכלו לשבץ אותי כרצונם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו