הודעה על כוונת פיטורים לאחר הלידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הודעה על כוונת פיטורים לאחר הלידה
    יעל
    07/07/2010

אני עובדת כבר 4 שנים באותו מקום עבודה. כאשר הודעתי על הריוני השני, היתה שמחה מצד הבוס אך גם נאמר לי שזה הזמן "לפרוש כנפיים" ולהמשיך הלאה. לא ייחסתי לזה חשיבות. לפני כחודש, בהיותי בחודש שישי, נקראתי לשיחה עם הבוס שאמר שבהמשך לשיחה שהיתה אז, אלו תנאי פיטורי (ככה גיליתי שלמעשה הודיעו לי על כוונת הפסקת עבודתי לאחר הלידה). כמובן שחשבתי שזה לא חוקי.

אלו העובדות:

1. בקרוב ינתן לי מכתב (בהיותי בחודש שמיני) כי אחרי הלידה ישולמו לי עוד שתי משכורות חודשיות (60 יום). חשוב להדגיש כי מדובר בתשלום כמשכורת ולא כפדיון מראש שהוא לא חוקי!!!
    2. תאריך סיום העסקתי יהיה אחרי ה- 60 יום. אני מבינה ממה שקראתי בחוק עבודת נשים שאני גם זכאית ל- 30 יום התראה מראש (כפדיון או כשכר חודש) והיא חייבת להיות רק אחרי ה- 60 יום. נכון?

ככל הנראה אני מקבלת את כל הזכויות המגיעות לי על פי חוק ולא נמנע ממני דבר. הפיטורים נכנסים לתוקף רק אחרי התקופה האסורה לפיטורין ולכן, כל תהליך פיטורים זה הוא למעשה חוקי!!

האם זה נכון????

אם כן, כנראה שכן מותר לפטר נשים בהיריון.. כל עוד נותנים להן את כל הזכויות לפי חוק... אשמח מאוד לתשובתכם..

המיואשת..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון

עו``ד אורנה שמריהו
    08/07/2010

גם אם מעסיקך נותן לך את כל הזכויות - אין הוא יכול לפטרך!!!!

פני במיידית לייעוץ מקצועי בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו