פיטורין בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין בהריון
    שיר
    10/07/2010

שלום רב,

אני עובדת בחברה 5 שנים ויד ימינו של הבעלים (מנהלת אדמינסטרציה) - בהגדרת תפקידי אני הקשר בין העו"ד של החברה והבעלים לכל עיניין ובכללם גם נושא פיטורי עובדים.

עקב שריפה חרבו מחסני החברה והחברה נכנסה למצוקה. פוטרו רוב העובדים ונשארו מס' עובדים אשר תפקידם הינו בסיסי מבחינת הבעלים ונחוץ להמשך החברה.

אני בחודש רביעי - שבוע 15 (הודעתי בשבוע 13 על ההריון) .

כשדיברנו על הפיטורין, בתחילה הסכמתי וקבלתי את המכתב - פיטורין מיידיים- זאת סוכם על מנת שאברר מעמדי בחינת ביטוח לאומי אבטלה ותעסוקה.
    נגשתי לשני הגורמים, ומיד הבנתי שאני אהיה בבעיות כלכליות אח"כ - כי כל הזכאיות שלי מתבזבזות ואני נותרת ללא כל זכות אבטלה לאחר הלידה, וללא עבודה.

אף יצרתי קשר עם עו"ד של החברה, הסברתי את ההליךהמקובל,וציינתי שעל החברה לקבל את אישור התמ"ת ושעליהם לפעול עפ"י חוק (תארתי לעצמי שהתהליך ייקח קצת זמן ולא יוכלו לפטר אותי עד אז, אם יקבלו אישור).

עם הבירורים ברשויות הבנתי מהר מאוד שאנצל את האבטלה שמגיעה על מנת שבמצב חיוני אצטרך לחפש עבודה, ואחר הלידה אצטרך לחפש עבודה במצב נחות עם תינוקת ושני זאטוטים בגיל גן - וללא אבטלה כרשת ביטחון.

חזרתי למעסיק, עידכנתי אותו שאני לא יכולה לקבל את הפיטורין - שאני אפגע מהם מאוד - והמצב בעייתי מבחינתי.

התשובה היתה שאני לא מבינה את מצב החברה כלל, ואיך אני בכלל מבקשת שיוותרו על הפיטורין (אף ציינתי שאוכל למלא תפקיד אחר - כמו שתמיד מילאתי חורים כשנדרש), שאין כספים.

סופו של דבר, הצלחתי לקבל "הארכה" של חודש - תקופת ההודעה המוקדמת שגם כך היתה מגיעה לי, חזרתי לעבודה - אבל הפיטורין יחלו בתחילת אוגוסט, הבעלים רואה זאת כהסכמה - התכתבות מולו ושיחה מול הבהירה שאין ביכולתי להסכים לפיטורין- אף בקשתי שהתמ"ת יחליט על האישור - הוא ניסה ללחוץ עלי ולהגיד אם אני אתנגד בתמ"ת או לא - אמרתי שלא אוכל להגיב כרגע, יש לפיטורין השלכות כבדות עבורי.

האם עלי לדרבן כי יפנו לתמ"ת לקבל אישור כנדרש (מה שהייתי עושה אם היה מדובר בעובדת אחרת)? אולי התמ"ת יאשר להם את הפיטורין.

האם זה שהסכמתי בהתחלה עד לבירור מול רשויות לקבל מכתב פיטורין, ומצאתי כי הפגיעה בי רבהמכל הבחינות,ובקשתי למשוך את הפיטורין, יש בכך פגיעה באיסור פיטורי?
    הסיבה הינה האסון - אבל האם זכותו להחליט מי כדאי לו כרגע להשאיר כעובד ומי לא?
    השיקולים שלו הם כסף, הוא טוען שלא יוכל לעמוד בתשלומים כמעסיק, אבל נשארו עובדים בחברה אחרים - יש לי ותק של 5 שנים - מדוע אני אפוטר ועובד אחר לא? שיקולי התפקידים שהשאיר הם שלו - אבל אני במצב פגיע, לכן יש חוק, לא?!

אם אלחם על להישאר, אז היחס אלי יהיה כשל מישהי שפועלת נגד החברה.

אם אוותר - כל זכויותי ימחקו כלא היו.

איך עלי לפעול לפעול? אשמח לעצתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בהריון

הוספת תגובה

• פיטורין בהריון

עו``ד אורנה שמריהו
    10/07/2010

כפי שכתבת - מעסיקך מחויב באישור התמ"ת לפטרך, ולכן, המלצתי היא, "להלחם" על זכויותיך אשר מגיעות לך ובצדק רב.

הנך עובדת 5 שנים, ועל החברה להבין גם את מצבך, היות שאם תסכימי לפיטורים, לא תהיי זכאית לדמי אבטלה ואף מעסיק במשק לצערי הרב לא יסכים לקבלך לעבודה, וכך לא רק שתפסידי את שציינתי לעיל, הרי שגם תפסידי את זכאותך לדמי לידה.

פני לייעוץ משפטי על מנת להגן על זכויותייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו