התפטרות מצד העובדת לפני הלידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות מצד העובדת לפני הלידה
    חני
    11/07/2010

שלום רב!

אני כרגע בתחילת חודש שישי להריוני. אני עובדת 5 משמרות בשבוע 8 שעות כל משמרת.
    הבעיה שלי הינה הגעה למקום עבודתי שנמצא במרחק ממקום מגוריי. אני משתמשת בהסעה של החברה כך שבממוצע לוקח לי להגיע כשעתיים לכל כיוון, סה"כ 4 שעות מדי יום הדבר מקשה עליי מאוד, יש לי כאבי גב חזקים מישיבה ממושכת, חוסר יכולת לצאת לשירותים במידת הצורך .
    מבכינה רפואית ב"ה אין אילה לשמירת הריון

1. השאלה שלי האם אוכל לבקש לצאת לחופשה ללא תשלום בחודשים הללו עקב הנסיבות?
    אם כן, האם הדבר יכול ליפגוע בגובה תשלום של חופשת לידה?

2. האם מותר לי לבקש הפחתת משמרות מאותן סיבות?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חופשת לידה מוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    11/07/2010

חני שלום,
    כל הפחתה במשמרות תקבל ביטוי מיידי בשכר, שכן נכון להיות אין הכרה בשמירת הריון חלקית, מה גם שלא בהכרח תאושר לך שמירת הריון, כפי שכתבת.
    אפשרות אחרת יכולה להיות ימי מחלה (אולם גם עליהם אין תשלום מלא על פי חוק, אלא מקסימום של 75% החל מהיום הרביעי) ואפשרות מוצלחת יותר בנסיבות - הקדמת חופשת הלידה.
    להלן הוראות המוסד לביטוח לאומי לגבי חופשת לידה מוקדמת :
    הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות. במקרה של יציאה לחופשה מוקדמת, יהיה עלייך ליידע את המעסיק בכתב.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המפורטת!

חני
    11/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד ליאת שטיין
    11/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו