מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפטרות מצד העובדת לפני הלידהחני11/07/2010
שלום רב!
אני כרגע בתחילת חודש שישי להריוני. אני עובדת 5 משמרות בשבוע 8 שעות כל משמרת.
הבעיה שלי הינה הגעה למקום עבודתי שנמצא במרחק ממקום מגוריי. אני משתמשת בהסעה של החברה כך שבממוצע לוקח לי להגיע כשעתיים לכל כיוון, סה"כ 4 שעות מדי יום הדבר מקשה עליי מאוד, יש לי כאבי גב חזקים מישיבה ממושכת, חוסר יכולת לצאת לשירותים במידת הצורך .
מבכינה רפואית ב"ה אין אילה לשמירת הריון
1. השאלה שלי האם אוכל לבקש לצאת לחופשה ללא תשלום בחודשים הללו עקב הנסיבות?
אם כן, האם הדבר יכול ליפגוע בגובה תשלום של חופשת לידה?
2. האם מותר לי לבקש הפחתת משמרות מאותן סיבות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה מוקדמת
עו``ד ליאת שטיין11/07/2010חני שלום,
כל הפחתה במשמרות תקבל ביטוי מיידי בשכר, שכן נכון להיות אין הכרה בשמירת הריון חלקית, מה גם שלא בהכרח תאושר לך שמירת הריון, כפי שכתבת.
אפשרות אחרת יכולה להיות ימי מחלה (אולם גם עליהם אין תשלום מלא על פי חוק, אלא מקסימום של 75% החל מהיום הרביעי) ואפשרות מוצלחת יותר בנסיבות - הקדמת חופשת הלידה.
להלן הוראות המוסד לביטוח לאומי לגבי חופשת לידה מוקדמת :
הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות. במקרה של יציאה לחופשה מוקדמת, יהיה עלייך ליידע את המעסיק בכתב.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המפורטת!
חני11/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד ליאת שטיין11/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)