חופשת לידה חל"ת והתפטרות הכל ביחד..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה חל"ת והתפטרות הכל ביחד..
    ציפי
    13/07/2010

שלום רב,
    עבדתי במשרד ממשלתי 14 שנה ואז ילדתי את ביתי הבכורה (9.2008) כאשר הייתי צריכה לשוב לעבודתי ביקשתי שלא לחזור לתפקידי הקודם אלא לחזור למקום אחר. התבקשתי על ידי המעסיק לכתוב בכתב כי אני מוותרת על תפקידי הקודם (כולל דרגתי) והועברתי לתפקיד אחר אשר בו הייתי ממלאת מקום עד לספטמבר 2009 (לציין עם דרגה זהה לתפקידי הקודם אך כמובן בתור ממלאת מקום). בסוף אוגוסט 2009 ביקשתי לקבל חל"ת בשל מעבר דירה לישוב (המוכר על ידי התקשי"ר כישוב המזכה ליציאה לחל"ת) וקיבלתי את האישור אך היה רשום שם כי דרגתי הורדה (זאת למרות שהדרגה כממלאת מקום שניתנה לי ניתנה עד סוף אוגוסט והיציאה לחל"ת היתה החל מה- 31.8.2009)
    במהלך החל"ת עברתי למקום עבודה חדש ואז גיליתי שאני בהריון, ילדתי בינתיים וסיימתי ממש כעת את 14 השבועות שמגיעים לי על פי חוק כחופשת לידה (כזכור אני עובדת במקום החדש פחות משנה)
    שאלותיי:
    1. האם אני יכולה להתפטר ממקום עבודתי במשרד הממשלתי לאור מעבר הדירה ולקבל את מלא הפיצויים למרות שלקחתי חל"ת?
    2. האם אני יכולה להתפטר ממקום עבודתי במשרד הממשלתי לאור לידת הבת השניה ולקבל פיצויים? (לציין כי אין בכוונתי להתפטר ולהשאר בבית אלא להמשיך ולעבוד במקום עבודתי החדש)
    3. מה הסיבה בגינה עדיף לי להתפטר?
    4. האם ההורדה בדרגה (כממלאת מקום) ביום האחרון בחודש אוגוסט 2009 טרם יציאתי לחופשה משנה משהוא מבחינת הפיצויים בהתפטרות?
    5. האם יש עוד שאלות שאני צריכה לדעת בטרם אדע איך לפעול?
    תודה רבה מראש למי שיענה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפטרות משני מקומות עבודה גם יחד

עו``ד אורנה שמריהו
    13/07/2010

אינך יכולה להתפטר בממקום העבודה הממשלתי בשל טיפול בילדה ולהמשיך לעבוד במקום השני, היות והפיטורים הינם בשל טיפול בילד.

ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

ציפי
    14/07/2010

תודה על תשובתך ומה בנוגע לשאלה האם אני יכולה להתפטר בעילה של מעבר דירה למרות שכבר לקחתי שנה חל"ת?
    האם יש משהוא נוסף שעלי לדעת?
    אודה מאד לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות בגין מעבר דירה

עו``ד אורנה שמריהו
    14/07/2010

השאלה היא לאן הנך עוברת. במידה והנך עוברת לישוב פתוח, אזי הנך יכולה להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין וזאת לאחר 6 חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו