במינוס בימי חופש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• במינוס בימי חופש
    קרן
    15/07/2010

שלום יש לי שאלה, אני במינוס בימי חופש ובאוגוסט אני לוקחת חופש של 10 ימים, מתוכם 4 ימים הוא מכריח אותי לקחת אותם. האם יש למעביד שלי זכות לקזז לי את זה מהמשכורת של אוגוסט? או שניתן להישאר במיבוס הרי אני ממשיכה לעבוד ולא נגמר שום חוזה.
    ואם יש לו זכות והכן עושה זאת האם זה פוגע בדמי חופש לידה שלי (כיוון שאני יוצאת לחופשת לידה ב1.11 ואוגוסט זה אחד מה3 החודשים אחרונים שלפני יציאתי לחופש לידה)
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    במינוס בימי חופש

הוספת תגובה

• ימי חופשה שליליים

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2010

קרן שלום,
    עקרונית על המעסיק חל איסור להכניס אותך לימי חופשה שליליים (מינוס) שלא בהסכמתך, וודאי שאין חובה לממש אותם דווקא טרם צאתך לחופשת לידה, אלא ניתן להמתין עם זה. הדבר עלול לפגוע בחישוב דמי הלידה, אם כי לפי המוסד לביטוח לאומי, יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה. אולם, סביר להניח כי הדבר יצריך טיפול בעניין, ואף תידרשי להתחיל להוכיח ולהסביר את העניין, וכי לא היה זה לבקשתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו