שמירת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון
    שני
    17/07/2010

עבדתי כמורה מחליפה למורה שיצאה לחופשת לידה, את המשכורת אני מקבלת ממשרד החינוך.
    לאחר חודש וחצי של עבודה נאלצתי לצאת לשמירת הריון.
    לא ברור לי למה משרד החינוך לא משלם לי משכורת כרגיל (נחתם חוזה עבודה לשלושה חודשים) ותובע את הביטוח לאומי, במקום זאת הם לא שילמו לי משכורת ואמרו לי לפנות בעצמי לביטוח לאומי.

דבר שני - עכשיו אין לי מקום עבודה, אבל אני עדיין בשמירת הריון. האם הביטוח לאומי עדיין ישלם לי?
    האם הוא משלם שמירת הריון רק על תקופה של חודש או גם יותר? כי כרגע הוראת הרופא היא להיות בשמירת הריון מספר חודשים.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    18/07/2010

ענת שלום,
    משרד החינוך צודק - עלייך לפנות, ככל אישה אחרת בשמירת הריון, ישירות למוסד לביטוח לאומי.
    לשמירת הריון זכאית עובדת שכירה או עצמאית, ששולמו בעדה דמי ביטוח בעד 6 חודשים לפחות מתוך 14 החודשים שקדמו ליום קובע לשמירת היריון - היום שהפסיקה את עבודתה עקב שמירת ההיריון.
    ניתן לקבל גמלה גם על תקופה העולה על חודש (חודש זהו פרק הזמן המינימלי הנדרש על מנת להכיר בתביעה), בהתאם לאישור הרפואי.
    פני למוסד לביטוח לאומי להכוונת מלאה בעניין זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו