התפטרות אחרי חופשת לידה דחוף ביותר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות אחרי חופשת לידה דחוף ביותר
    ריקי
    21/07/2010

שלום
    אני עובדת בחברה 5 שנים. אני כרגע בחופשת לידה מוערכת לחצי שנה ולא מעוניינת לחזור לעבודה הקודמת בגלל תנאי שכר. הוצע לי משרה בתנאי שכר הרבה יותר טובים אך לא בהכרח בפחות שעות עבודה.
    השאלה היא כזאת האם אני יכולה בכל זאת להתפטר לצורך טיפול בילד ולא להפסיד פיצויים, אך ישר להתחיל עבודה חדשה שבסך הכל מאפשרת לי לטפל לילד יותר טוב מבחינה כלכלית.
    ושאלה נוספת האם אני חייבת להודיע למעביד הקודם שאני מתחילה משרה חדשה והאם הם יכולים לבדוק זאת בדרך כלשהי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפטרות בעילה כלכלית - זכאות לפיצוי

עו``ד חן שטיין
    21/07/2010

ריקי שלום,
    ראשית אציין חד משמעית כי עילה כלכלית שוללת חד וחלק את הזכאות לפיצויים בנסיבות אלה.
    ככל שנצליח להוכיח כי מדובר בתנאים משופרים אשר מסייעים לך בטיפול בילד (אפשרות להוציא אותו מהגן מעט קודם, למשל, או עבודה בקרבה לבית המאפשרת זאת), הרי שתהיי זכאית לפיצויים. אין הגדרה מדוייקת מה כן ומה לא, אולם אם עובדתית יש שיפור - הרי שזה עשוי עקרונית להחשב "לצורך טיפול בילד".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו