פיצויים לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיצויים לאחר חופשת לידה
    גילה
    22/07/2010

אני עובדת כבר מספר שנים במקום עבודתי ולאחר הלידה אין בכוונתי לחזור :
    1. האם כדאי להתפטר מיד לאחר הלידה או שעדיף להמתין לסוף חופשת הלידה - ע"מ שתקופה זו (של חופשת הלידה) תחשב גם בתוך הפיצויים ודמי ההבראה או שאין לכך משמעות?
    2. לאחר קבלת הפיצויים אני מתכוונת להתחיל בחיפוש עבודה חדשה, וכניראה שמבחינת החוק היא לא תחשב לטובה יותר לילד (מבחינת מרחק+שעות עבודה), האם המעסיק יוכל לדרוש את הפיצויים חזרה?
    3. תוך כמה זמן מרגע ההתפטרות על המעסיק לשלם פיצויים?
    4.אם ההתפטרות נעשית לאחר חופשת הלידה, האם המעסיק יכול לחייב אותי במתן חודש הודעה מראש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    22/07/2010

גילה שלום,
    1. באופן עקרוני ייתכן ועדיף כחודש טרם סיומה של חופשת הלידה, לצורך החפיפה עם תקופת ההודעה המוקדמת.
    2. ככל שישלל הראציונל של "לצורך טיפול בילד", יוכל המעסיק לדרוש חזרה את כספי הפיצויים.
    3. 15 ימים מתום יחסי העבודה.
    4. בהחלט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלתי

גילה
    22/07/2010

תודה על תשובתך המהירה, שאלתי היא האם תקופת חופשת הלידה תתווסף לוותק לצורך חישוב הפיצויים ודמי ההבראה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לגילה

עו``ד ליאת שטיין
    22/07/2010

בשמחה :-)

חופשת הלידה עצמה (ולא חל"ת) - כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו