מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפטרות...מארו26/07/2010
שלום! ילדתי לפני כחודש וחצי ויש לי כמה שאלות. אני כרגע בחופשת לידה, אבל מעוניינת להתפטר מעבודתי כי המשכורת שהייתי מקבלת שם לא מתאימה לי. גם הייתי עובדת חצי משרה וכרגע צריכה משרה מלאה. השאלות שלי הן: 1 - האם אני יכולה להתפטר תוך כדי חופשת לידה וזה לא יפגע בתשלום של ביטוח לאומי (כי הם משלמים 14 שבועות החל מהלידה, נכון?). 2 - אחרי כמה זמן אני יכולה להתחיל לעבוד במקום חדש? אני מתכוונת לקחת כמה חודשים לחופשת לידה, אבל תלוי במצב הכלכלי, וכמה זמן אני יכולה לחתום הבטלה? כי ידוע לי שצריך לחכות 3 חודשים מהיום שמתפטרת כדי לחתום, נכון? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות
עו``ד אורנה שמריהו26/07/2010שלום רב,
1. אין עם שתתפטרי תרם סיום חופשת הלידה, לאור העובדה כי תאבדי את הזמן הזה לתשלום זכויותייך כגוןף פיצויי פיטורים, חופשה והבראה.
2. עובדת המקבלת דמי לידה מביטוח לאומי, אינה יכולה לעבוד באותו הזמן, אלא אם תחזרי את הכספים אותם קיבלת מהביטוח לאומי.
3. הנך יכולה להתפטר ולהיות זכאית לתשלום דמי פיצויי פיטורים עד 9 חודשים מיום הלידה ולצורך טיפול בילד, הדגש טיפול בילד. כך שאם תתפטרי ותתחילי ישר לעבוד במשרה מלאה ייראו בהתפטרותך כהתפטרות רגילה אשר לא מזכה בפיצויי פיטורים.
4. ואכן, לא תהיי זכאית ישר לדמי אבטלה, אלא רק לאחר 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ועוד משהו...
מארו26/07/2010לא ציפיתי לתשובה כל כך מהירה... תודה רבה באמת! אני הייתי בשמירת הריון ב5 חודשים האחרונים להריוני... אבל את אומרת לי שגם הזמן הזה וגם חופשת הלידה עצמה נחשבות לחישוב פיצויי פיטורין ודמי הבראה? כי אני יודעת ממישהי ממקום עבודה שלי שאמרו לה שחופשת לידה לא נחשבת...
ומה זה אומר מיד? אחרי חודשיים או שלושה, או אפילו חודש אחד בלבד אם אני מוצאת עבודה אחרת מתאימה לי יותר, זה יחשב כהתפטרות רגילה? גם אם אני עוברת עיר מתיעים לי יותר משכורת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד אורנה שמריהו26/07/2010בנושא שמירת הריון - על כל שנת עבודה תהיי זכאית לחודש תוספת ותק בגין שמירת ההריון.
שנית - החוק ואף לא הפסיקה מציינים מהו הזמן הנקוב, אך אני משערת ולטעמי, לאחר 4 - 5 חודשים, עקב נסיבות כלכליות לא יהיה ניתן לדרוש החזר תשלום הפיצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)