קיצוצים בשעות בהריון --בבקשה דחוף!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיצוצים בשעות בהריון --בבקשה דחוף!!
    טלי
    27/07/2010

שלום
    לפני כחודשים התחלתי לעבוד במקום חדש בכמדריכת הכושר ומחול כ- פעם בשבוע. העניין הוא שהאזור רחוק ממקום מגורי לכן הסכמתי לבוא לעבוד רק בתנאי שישתלם לי מבחינת כמות השעות. בעיקרון רציתי גם להגדיל את השכר שלי למען חופשת הלידה כי המשכורת שלי ממש נמוכה, מתחת למינמום...(ואני אפילו ממש משתדלת לא לוותר על העבודה אפילו שלפעמים אני לא מרגישה כ"כ טוב אני מגיעה לעבודה ולא מראה שום סימני חולשה)

הבעיה היא שבעלת העסק אמרה שעקב קיצוצים בשעות היא נאלצת להוריד לי שעות כיוון שעכשיו חופשת הקיץ ואין מספיק לקוחות. חשוב לי לציין כי חשבתי על זה ולמיטב ידעתי הזכיות שלי בביטוח לאומי בזמן חופשת הלידה ירדו עקב הקיצוץ, ולא משתלם לי בכלל לצאת מהבית אם יש הורדה כזאת (מבחינת מרחק -זמן +דלק..) מבחינתי היא יודעת שכך המצב ולא ישתלם לי לבוא לעבוד אז יתכן כי היא מצפה שאני אתפטר מיוזמתי... (סיפרתי לה שאני בהריון זמן קצר אחרי שהתקבלתי לעבודה..בחודש חמישי)

וגם זהו מקום שנשים רוכשות מנוי לתקופה מסוימת ככה שאולי אין נרשמות חדשות בגלל החופש אבל כל השאר ששלמו על מנוי לעסק ומבחינה כלכלית לא משנה אם הם באות או לא כי הן רכשו מנוי, אז גם לא הבנתי על מה כל הבלגאן.. אני עובדת בכמה מקומות ולא מורידים לי שעות בקיץ כי אין רישום של לקוחות. העסק סופג את זה וממשיך להתקיים מהלקוחות הקיימים. (כי בד"כ אחרי החגים שוב יש רישום של לקוחות והעסק חוזר לגדול בד"כ...)
    בקיצור זה ממש נראה לי שהיא פשוט מנסה שאני אתפטר מיוזמתי כי היא לא יכולה לפטר אותי בגלל ההיריון ואולי יש לה גם עניין כלכלי בזה שאני בהריון מבחינת תשלומים אלי( לא כ"כ מבינה בזה..)..

מה לעשות???
    האם מותר לה מבחינה חוקית להוריד לי שעות?
    האם אני יכולה לאלץ אותה להמשיך בתכונת השעתית שהתחלנו בה?
    אציין כי "התחייבה" למספר שעות המסוים אך לא בכתב (זה היה התנאי שלי לבוא לעבוד שם..) היא אף הוסיפה שאולי היא תעלה לי מעט את המשכורת בעתיד..)
    מקווה שתוכלי לענות לי בהקדם כי אמרתי לה שאני צריכה לחשוב ולהחזיר לה תשובה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניסיון המעסיק "לדחוף" להתפטרות

עו``ד ליאת שטיין
    28/07/2010

טלי שלום,
    לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים או הרעת תנאים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שתפוטרי קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, או שתבוצע הרעה שתדחוף אותך לכך (המהווה הפלייה עקב ההריון), ובתנאי שיהיו בידייך הוכחות כי הכל נובע ו/או קשור להריון, הרי שהתנהלות זו עשוייה להיות אסורה, ובגינה יש ויפסקו סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו