מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעת הנקה שלא בתשלוםאביגיל27/07/2010
שלום,
אני עובדת במקום עבודתי מעט מעל 5 שנים. שעות העבודה שלי הם 8:00 עד 16:00. חזרתי אחרי חל"ד שהוארכה בכחודשיים כך שמגיעים לי חודשיים של שעת הנקה (שאני אכן מקבלת).
חודשיים אלה עומדים להסתיים בקרוב. שאלתי - האם אני תלויה בהסכמת המעביד להמשיך ולצאת בשעה 15:00 (למעשה לעבוד 7 שעות באופן קבוע במקום 8) - כמובן תוך ניכוי השעה ממשכורתי.
עד מתי מותר לי לנצל את שעת ההנקה (שוב - שלא בתשלום!)
האם ניתן "להכריח" אותי לחזור לשעות הקודמות (כלומר עד 16:00) ? ומה אם אסרב או שאינני יכולה ?
תודה מראש,
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחשבות המעסיק בעניין שעות העבודה
עו``ד ליאת שטיין28/07/2010אביגיל שלום,
מעבר לקבוע בחוק (שעת ההנקה אשר ניתנת לך בפועל), המעסיק אינו מחוייב לבוא לקראתך בדבר מבחינת שעות העבודה, אלא הכל תלוי ברצונו הטוב.
ככל שתחליטי כי אין באפשרותך או ברצונך להמשיך לעבוד על פי שעות העבודה הקודמות, כפי שהיו טרם הלידה, הרי שהדבר ייחשב התפטרות לכל דבר ועניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה להבהרה + 2 שאלות נוספת
אביגיל28/07/2010ליאת,
תודה על התשובה. הבנתי שלאחר שהסתיימו 4 החודשים מתקופת החל"ד אני תלויה ברצונו הטוב של המעסיק על מנת להמשיך ולעבוד שעה פחות. עם זאת חברה אמרה לי שע"פ חוק המעסיק חייב לתת לי לעבוד שעה פחות (בניכוי שעה זו ממשכורתי) עד שנה מהלידה ורק לאחר מכן "לחייב" אותי לחזור לשעות המקוריות. האם נכון ?
שאלות נוספות -
1. הותק שלי בעבודה הוא 5 שנים ומספר חודשים. כמה אני צריכה לתת הודעה מוקדמת ע"פ חוק - 30 יום או פחות ?
2. מהו התאריך הקובע מבחינת היותו של בני בן 9 חודשים - יום ההודעה או יום סיום ההעסקה (לאחר חודש או פחות, מה שנתתי?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
עו``ד ליאת שטיין29/07/2010אביגיל שלום,
אינני יודעת מהיכן שאוב המידע הזה, אשר על פניו הוא שגוי, אלא אם יש לך את הזכות לכך מכח הסכם מיוחד עליו חתמת או הסכם קיבוצי מיוחד החל במקום עבודתך.
1. 30 ימים.
2. בחוק לא כתוב במפורש, ולכן עדיף ללכת על בטוח, ולתת את ההודעה עד 8 חודשים, כדי שההתפטרות תיכנס לתוקפה לאחר 9 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)