מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבטלה לאחר חופשת לידהרינה31/07/2010
שלום רב,
אני עומדת לסיים את חופשת הלידה שלי בעוד מספר ימים.
אני לא אחזור למקום עבודתי מכוון שהוא מרוחק כ-100 קילומטר ממקום המגורים שלי ולוקח לי לפחות שעה וחצי להגיע לעבודה, ולכן לא אוכל לעבור במשרה מלאה ולהגיע לעבודה בזמן בבוקר ולצאת בזמן אחרי הצהרים כדי להכניס ולהוציא בזמן את ילדי למעון - נניח בשעה 4 אחר הצהריים.
המעסיק שלי יודע שאני לא אחזור לעבודה והוא יעזור לי לקבל את פיצויי הפיטורין שלי כאילו שאני התפטרתי מיוזמתי.
אני חושבת שאני זכאית לקבל דמי אבטלה מהביטוח הלאומי ללא תקופת המתנה של 90 יום משום שעזבתי את עבודתי מסיבה מוצדקת.
השאלה שלי היא כזאת: יש לי יחסים טובים עם המעסיק ואני רוצה לדעת איזה נוסח של מכתב הוא צריך לכתוב לי כדי שאוכל לקבת דמי אבטלה ללא צורך לחכות 90 יום? האם צריך להיות כתוב במכתב שאני התפטרתי או שאני פוטרתי, וכיצד לציין את העובדה שהסיבה לסיום העבודה היא המרחק שלא מאפשר גם לעבור משרה מלאה וגם לשים ילד במעון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת דמי אבטלה
עו``ד אורנה שמריהו31/07/2010החוקים לקבלת דמי אבטלה מאוד נוקשים, כך שלא משנה מה הנוסח שמעסיקך יכתוב, לא תהיי זכאיתת לקבלת דמי אבטלה, לאור האיסור שחל לפטרך לאחר לידה, וכן לאור העובדה כי רק מכתב פיטורים ו/או הרעת תנאים מוחשית בתנאי העבודה יזכן אותך בהם.
לחילופין, הנך יכולה להגיש ערעור על החלטת המוסד לביטוח לאומי לאי זכאותך לקבלת דמי אבטלה, לאור הנסיבות.
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)