התפטרות לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לאחר חופשת לידה
    רינה
    01/08/2010

היי
    במהלך ההריון שלי מקום העבודה שלי העתיק את מקומו ממרחק של בערך 40 ק"מ מביתי למרחק של בערך 110 ק"מ. למרות שזוהי הרעה בתנאים המאפשרת חוקית להתפטר (המעסיק שלי רצה לתת לי מכתב על הרעת תנאים אבל סירבתי), לא עשיתי כך והמשכתי ללכת לעבודה עד הלידה.

כעת לאחר חופשת הלידה אני לא חוזרת למקום העבודה כי המרחק הזה הוא קשה מנשוא אם רוצים לשים ילד במעון, והייתי רוצה לדעת האם אני יכולה לנצל את הרעת התנאים הזאת כדי להתפטר ולקבל דמי אבטלה ללא צורך לחכות 90 יום?
    אם כן, איך צריך להיות מנוסח מכתב ההתפטרות מהמעסיק או ממני?

תודה לכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• התפטרות עקב העתקת מקום העבודה

עו``ד ליאת שטיין
    01/08/2010

רינה שלום,
    אין הוראת חוק ספציפית עליה תוכלי להישען כעת (היות והעתקת מקום העבודה נעשה עוד בהיותך בעבודה והמשכת לעבוד), אולם ייתכן בהחלט שעניין זה יסייע לך לדרוש את ביטול תקופת ההמתנה - העניין תלוי ברמת הנחישות שלך אל מול ביטוח לאומי ובמו"מ שתנהלי בעניין.

מכל מקום, מכתב מטעם המעסיק על ההעתקה ועל היות המשרה עקב כך בעייתית מאוד עבורך כאם המטפלת בבנה יכול לסייע, אם כי מכתב פיטורים היה מסיים את כל העניין באחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו