סיום חוזה לקראת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיום חוזה לקראת לידה
    דנית
    02/08/2010

שלום רב,
    קיבלתי עבודה בהיותי בהריון בתור עובדת מחליפה הממלאת מקום של עובדת שיצאה לחופשת לידה.
    כתוב בחוזה שעבודתי תסתיים עם חזרתה לעבודה.
    העובדת חזרה לעבודה לפני שילדתי עשינו עוד כמה ימים חפיפה ואז סיימתי את העבודה - בעצם החוזה שלי תם.
    ושבוע לאחר מכן ילדתי.
    האם בתום חופשת הלידה אהיה זכאית שיחזירו אותי לעבודה לעוד 60 יום, בעצם אפשר לומר שעזבתי את העבודה לחופשת לידה כי מותר להתחיל את החופשה לפני הלידה.
    ואם כן אז האם אני חייבת לחזור לעבודה אחרי 3 חודשים או שעדיין אני זכאית להאריך לחצי שנה ויותר?
    האם הייתי חייבת להגיד משהו לפני שסיימתי לעבוד או שהחובה הייתה על המעביד?

אשמח לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיום חוזה לקראת לידה

הוספת תגובה

• סיום חוזה לקראת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    03/08/2010

דנית שלום,
    לא ציינת כמה זמן סך הכל עבדת במקום.
    ככל שמלאו לך שישה חודשים, הרי שיש חובה להשיבך, שכן אם המעסיק רוצה לפטר אותך (בהתאם לסיכום ביניכם), עליו לפנות בבקשה מתאימה להיתר לממונה, אחרת הוא מנוע מלעשות כן על פי חוק.
    לפי התיקון החדש לחוק (עליו תוכלי לקרוא באתר האינטרנט שלי), הרי שיש לך זכאות לחצי שנה חופשה, אלא אם תודיעי אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיום חוזה

עו``ד אורנה שמריהו
    03/08/2010

השאלה - האם עבדת מעל ל - 6 חודשים. במידה וכן, אזי היה על מעסיקך לבקש אישור לפטרך בתום התקופה (סביר שיקבל אישור), ולכן, ממליצה לך לפנות אל מעסיקך ולומר כי פוטרת בניגוד לחוק.

היה ולא עבדת 6 חודשים, והחוזה הסתיים טרם לידתך, אינך כפופה לחוק עבודת נשים ולכן לא תהיי זכאית לזכויות אותן פירטת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשתיכן

דנית
    03/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קשורה

ב.ק.
    14/09/2010

גם אני הועסקתי מראש למינוי של חצי שנה כאשר ילדתי יום לפני סיום החצי שנה.
    כעת אני בחופשת לידה וזכאית לקבל 7 שבועות דמי לידה מביטוח לאומי.
    אני מתכוונת להאריך את החופשת לידה ללא תשלום לתקופה של 5 חודשים מהלידה.
    פניתי למעסיק שלי בשאלה האם אמשיך להיות מועסקת כשאחזור מהחופשת לידה ותשובתו הייתה שכיוון שעבדתי רק חצי שנה ולא יותר מחצי שנה (זה הגבול לטענתו) אז לא אהיה מועסקת כשאחזור. האם זה חוקי ונכון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו