מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנאי העסקה בחופשת לידה (רכב, טל')מיכל02/08/2010
שלום!
השאלה שלי נוגעת לתנאי העסקה בהמלך חופשת הלידה. נכון להיום אני נמצאת בשמירת הריון ולא עובדת (נשאר לי כחודש וחצי עד הלידה). כיוון שעבודתי היא במכירות וכוללת נסיעות מרובות ללקוחות, יש ברשותי רכב חברה וטלפון נייד. היום פנתה אלי המנהלת הישירה שלי בטענה כי הרכב שברשותי הוא נועד לתפקיד מסויים ואם איני מבצעת את תפקידי במהלך חופשת הלידה, יש עליה לגייס מחליף/ה או להעביר את התפקיד למישהו מתוך החברה אך הדבר כרוך ברכב ועלי לוותר עליו. השאלה היא מה אומר החוק במקרה זה? האם זה נחשב להרעה בתנאי העבודה?
* אם ישנו איזשהו קשר לענין, הוותק שלי בחברה יהיה בדיוק שנה בתאריך לידה המשוער
ההתיחסות היחידה לרכב בחוזה העבודה שלי היא:
"החברה תעמיד לשימושה של העובדת רכב פרטי מקבוצת שימוש 2, מדגם לפי שיקול דעתה לשימושה של העובדת. שווי הטבה ייזקף לשכרה של העובדת, ולא יגולם.
החברה תעמיד לשימושה של העובדת מכשיר טלפון סלולארי נייד מסוג ובמסגרת תכנית לפי שיקול דעת החברה. שווי ההטבה ייזקף לשכרה של העובדת ולא יגולם. העובדת תישא בעצמה בעלות חשבון הטלפון הנייד העולה על 450 ש"ח לחודש, וסכום כאמור ינוכה משכרה במסגרת ניכוי מרצון. העובדת מסכימה בחתימתה לניכוי כאמור."
תודה רבה מראש על זמנכם ועל עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לרכב
עו``ד אורנה שמריהו03/08/2010על פי החוזה, הרכב נועד לשימושך, ולא רק לצורכי עבודה, לכן, לטעמי הנך זכאית לרכב בימי חופשת הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה "תנאי העסקה בחופשת לידה
מיכל03/08/2010שלום ותודה רבה על תשובתך המהירה!
השאלה היא האם הם מחוייבים להשאיר את הרכב ברשותי על פי החוק או שזה רק מחווה של רצון טוןב?
ובנוסף, מה החוק אומר במידה וארצה להאריך את חופשת הלידה? האם אז הם יקחו את הרכב?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכב בחופשת לידה
עו``ד אורנה שמריהו03/08/2010החוק לא מציין את נושא הרכב. אך היות ובחוזה העבודה לא מצוין שהרכב הינו אך ורק לצרכי משרד, אזי הרכב אמור להיות בחזקתך גם בחופשת הלידה וגם בחל"ת, הרי הנך משלמת עליו מידי חודש בחודשו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הסברתי את עצמי נכון
מיכל03/08/2010הרכב אינו הטבה אלא כלי עבודה שנמצא ברשותי באופן קבוע, אני רק משלמת עבורו את שווי המס.
האם ע"פ החוק הם חייבים לשמור על כל אותם תנאי העסקה שהיו בזמן שעבדתי ולקיחת הרכב נחשבת להרעה בתנאי עבודה או שלא?
סליחה על הנג'וס, אני פשוט מנסה להבין האם יש לי עילה או שאני תלויה ברצון הטוב שלהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)