מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עבודה במשמרותטלי04/08/2010
שלום רב,
אני עובדת במקום עבודתי מזה כשלוש שנים. לאחר לידת בני השני הוצע לי לחזור לתפקיד ניהולי וזאת בהתחייבות לעבודה ב-5 משמרות שמתוכן מינימום 3 משמרות ערב - נכון לנקודת הזמן שצויינה הנ"ל התאים לי ולכן החתימו אותי על חוזה בהתאם לתנאים שסוכמו. כיום אני נמצאת לאחר חופשת לידה של בני השלישי, כשביקשתי לשוב לעבודה נמסר לי שאני יכולה לחזור בהתאם לתנאים שעליהם אני חתומה - אין באפשרותי כיום לעבוד משמרות ערב ולכן הארכתי את החופשה עד ספטמבר (חל"ת) בידיעה מוסכמת על שני הצדדים שאם תתפנה משרה שמאפשרת משמרות בוקר אני יחזור מוקדם יותר..... אני מנהלת שיחות מידי שבוע עם מקום עבודתי ואין שום התקדמות כשהם נאחזים בחוזה של 3 משמרות ערב..... או לחלופין מציאים לי משרה פחותה יותר שבה משמרת ערב אחת.... (למעשה מדובר בהרעת תנאים).....
האם כשמחייבים מעביד להחזיר עובדת מחופשת לידה הוא יכול "להאחז" בחוזה שכזה ?
האם כאם יש לי אפשרות לדרוש שלא לעבוד במשמרות ?
באם אבחר במשרה הפחותה יותר יחתימו אותי על חוזה הסכמה - האם זה מקובל וקביל ?
אני נמצאת במצב מאוד מבלבל - אודה מאוד על תשובתכם ועזרתכם.
יום טוב,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה לשינוי משרה לאחר לידה- התפטרות
עו``ד חן שטיין04/08/2010טלי שלום,
על פי חוק עלייך לשוב למשרתך הקודמת, באותם התנאים ואותן השעות.
ככל שלא תחפצי לעשות כן, ותבקשי לשנות את השעות, המעסיק רשאי להסכים או לסרב.
באם יסרב, ולא תשובי למשרתך בתנאי הקודמים, הרי שמדובר יהיה בהתפטרות לכל דבר ועניין.
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
זאת ועוד, אם אכן מדובר במשמרות קשות, הרי שניתן יהיה להתעקש מול המוסד לביטוח לאומי להכיר בכך כפיטורים תוך ביטול תקופת ההמתנה בת 90 הימים.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקופת החל"ת
טלי04/08/2010אני מודה לך על תשובתך המהירה.
שאלה נוספת - האם ניתן שתקופת החל"ת תיחשב אף היא לתקופת ההמתנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
עו``ד חן שטיין04/08/2010כוונתך לתקופת ההודעה, וכן, התשובה חיובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)